Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 12 de de novembre del 2012 | 18:47
Crònica

El pitjor està per venir...

L'Estat prepara una gran ofensiva: estudis i informes provinents de diversos ministeris espanyols amb l'objectiu de trobar els punts febles de les administracions catalanes, informes del CNI sobre persones i institucions catalanes, l'informe de la FAES sobre com desconstruir l'independentisme català...

I també coordinació estratègica de la quinta columna i de les clavegueres sobre com desestabilitzar la transició nacional del president Mas, etc.

També hi ha hagut canvis en els responsables de la intel·ligència i en els aparells d'informació de l'Estat a Catalunya davant del seu fracàs en no saber preveure el tsunami català. Amb tot, des de la llotja del Bernabéu els poderosos preparen la seva estratègia per a no perdre el negoci d'Espanya amb Catalunya, i tenen previst un canvi de representants de Catalunya a Espanya, ja que aquells que han tingut històricament no han sabut preveure l'evolució del sobiranisme català.
La realitat és que Madrid tremola: la seva duresa i suposada fortalesa és simple aparença
El cap de l'Estat, el Rei, ha posat també fil a l'agulla i ha començat un seguit d'entrevistes amb el món empresarial i financer català per tal de prevenir-los de què l'Estat no cedirà i no pagarà traïdors. Amb aquesta decisió, el Rei Joan Carles I sembla que no ha fet cas a alguns dels seus assessors ─i menys encara a d'altres del Príncep Felip─ que li aconsellaven una certa prudència i negociació, i que seguís l'estratègia de la Reina d'Anglaterra davant els referèndums Quebec-Canadà o Englaterra-Escòcia.

La realitat és que Madrid tremola: la seva duresa i suposada fortalesa és simple aparença donat que ja hi ha sectors de l'Estat que es qüestionen que Catalunya sortiria de la Unió Europea si s'independitzés. ¿Espanya, però, sense Catalunya ─i potser sense Euskadi─ no hauria de renegociar, també, la seva presència a Europa i a la seva continuitat a la Unió Europea?

Alguns estudis encarregats pel Govern de l'Estat han fet una sèrie d'advertències i consideracions que han fet entrar en una certa histèria el ministre d'Exteriors, José Manuel García-Margallo i altres representants del Govern. Tot plegat sembla indicar que els catalans poguem esperar que el pitjor de l'ofensiva de l'Estat encara està per venir: té una certa lògica pensar que, abans i després del 25N, l'Estat farà una ofensiva contra les persones i institucions catalanes.

L'eix de l'atac serà el President Mas el qual a dia d'avui ja estan "despullant" informativament per a trobar-li els seus possibles punts dèbils on poder centrar, si els troben, l'ofensiva. També l'Estat té preparada una ofensiva en contra d'altres dirigents de CDC. El punt de mira, per ara, és UDC: L'Estat, també decepcionat per Unió, podria començar l'ofensiva en contra d'aquests, donat que creuen que vertaderament és Unió qui han traït la seva confiança i col·laboració. 
Davant de tanta manipulació cal que la societat catalana trobi una muralla de fermesa i convicció
L'Estat també intentarà desestabilitzar l'ordre públic, possiblement durant la jornada de vaga general del dia 14 de novembre i posteriorment, tot creant focus, si poden, de violència i delinqüència que arribin a desestabilitzar la societat catalana. Tot i que la presència de la Policia de Catalunya (Mossos d'Esquadra i Policies Locals) els pot fer fracassar, la situació reclama que la societat catalana no s'acolloneixi: que no tingui por de les informacions i desinformacions de la brunete mediàtica. Davant de tanta manipulació cal que la societat catalana trobi una muralla de fermesa i convicció.

Cal que la societat catalana, la seva societat civil, les seves forces polítiques i sindicals, estiguin molt amatents i tallin qualsevol provocació de soca-rel. També cal demanar al President de la Generalitat i al Conseller de l'Interior contundència, ordre democràtic i eficàcia i intel·ligència per a defensar el procés electoral. Tolerància zero i fermesa han de ser les consignes generals de les nostres forces de seguretat i de la societat en general: tots aquells qui intentin alterar l'odre democràtic toparan amb el rebuig de tota la societat.

El 25N ha de ser una fita democràtica històrica, pacífica i lliure en la què els catalans de totes les opcions i ideologies, amb respecte per tots, exerceixin el seu vot. La por, potenciada pels enemics del dret a decidir, fracassarà.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat