La llei significa un retrocés sense precedents per a l'estatus legal de la llengua pròpia i oficial de les Illes Balears i un atac al dret dels ciutadans a ser atesos i entesos en català per part de l'administració pública.
Redacció: Tribuna Mallorca ·
Aquesta setmana el president de l'OCB, Jaume Mateu, i el coordinador de l'entitat, Tomeu Martí, han presentat al registre del Parlament al·legacions al projecte de modificació de la llei de funció pública adreçades a tots els grups parlamentaris. L'entitat s'ha acollit, d'aquesta manera, al tràmit de recaptació d'opinions i elaboració de dossier previst en el procés d'aprovació de les lleis. L'OCB també ha presentat al·legacions en nom de dues entitats de Formentera (Obra Cultural de Formentera i Comissió de Festes de Santa Maria).
Posteriorment, Jaume Mateu ha explicat que les al·legacions insisteixen en la línia de les més de 12.000 al·legacions presentades per ciutadans, associacions i ajuntaments de les Illes Balears (alguns d'ells del PP): que la llei de funció pública significa un retrocés sense precedents per a l'estatus legal de la llengua pròpia i oficial de les Illes Balears i un atac al dret dels ciutadans a ser atesos i entesos en català per part de l'administració pública. Mateu ha retret al Govern no haver fet cas a les al·legacions presentades per milers de ciutadans, que ha considerat un menyspreu a la democràcia, i ha explicat que l'entitat demana als grups parlamentaris per demanar-los que retirin el projecte de llei.
Ha tengut unes paraules especialment per als diputats del PP, a qui ha demanat que votin en consciència contra aquest atac a la cohesió social i als drets de la ciutadania, i per al president del Parlament, Pere Rotger. El president de l'OCB ha recordat que Rotger sempre s'ha manifestat a favor de la llengua pròpia i dels consens que va suposar la llei de normalització lingüística; que al llarg dels seus anys de batle d'Inca i de president del Parlament ha tengut una línia impecable de suport a l'idioma de Mallorca; i que va ser un dels dirigents que varen fer rectificar José Ramón Bauzá quan va assegurar, en un programa de ràdio, que derogaria la llei de normalització lingüística.
Per tot això, Jaume Mateu ha afirmat que seria incomprensible que Pere Rotger votàs a favor d'aquest projecte de llei. El president ha reiterat la demanda de l'Obra Cultural Balear, del conjunt de la societat civil, i de les més de 50.000 persones que es varen manifestar el passat 25 de març a Palma, de que es retiri la tramitació del projecte de la llei de funció pública.