Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 1 de d'octubre del 2012 | 17:04
Crònica · Illes Balears

PSM-IV-ExM dóna suport a la celebració del referèndum aprovada al Parlament català

El portaveu parlamentari de la coalició, Biel Barceló, ha donat suport al Parlament de Catalunya per la resolució que preveu la celebració d'una consulta popular sobre la independència de Catalunya.

Redacció: Tribuna Mallorca · PSM-IV-ExM ha mostrat el seu suport, aquesta setmana, a la resolució del Parlament que permetrà la celebració d'un referèndum.

El portaveu parlamentari de la coalició, Biel Barceló, ha celebrat que els ciutadans catalans "decideixin lliurement i democràticament l'estatus polític del Principat". Barceló ha criticat els "atacs antidemocràtics del Govern espanyol", que ha esgrimit la Constitució i, en general, tots els instruments que té al seu abast, per impedir la celebració de la consulta d'autodeterminació.
Reformen la Constitució quan els convé, i quan convé als mercats financers"
"Felicitam el Parlament de Catalunya per aquesta resolució, perquè des de la nostra formació apostam per les vies democràtiques, perquè els ciutadans participin i decideixin lliurement el seu futur col·lectiu" ha insistit, el portaveu del PSM-IV-ExM, qui ha recordat que PP i PSOE "reformen la Constitució quan els convé, i quan convé als mercats financers" (en referència a la darrera modificació de la Carta Magna espanyola per incloure els límits al dèficit públic).

Barceló ha afegit que "si la Constitució, que en teoria ha d'encarnar els valors democràtics d'expressió de la voluntat popular, és un obstacle perquè se celebri una consulta popular plenament democràtica, vol dir que qualque cosa passa amb la Constitució. Que s'ho facin mirar els defensors del constitucionalisme espanyol". Finalment el portaveu mallorquinista ha afirmat que el procés sobiranista que s'ha iniciat a Catalunya "pot obrir els ulls a molts ciutadans de les Illes Balears", i s'ha mostrat partidari que en el futur el poble de les Illes Balears pugui exercir el dret de decidir.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat