Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 7 de d'abril del 2011 | 17:43
Crònica · Illes Balears

Torna l'Acampallengua

Els Joves de Mallorca per la Llengua tornen a organitzar l'Acampallengua 2011, que es farà els dies 16 i 17 d'abril al municipi de Campos. El programa incorpora conferències culturals (com ara un cicle de conferències sobre Normalització Lingüística que donarà un crèdit de lliure configuració de la Universitat de les Illes Balears), tallers i diverses manifestacions culturals (d'elements tradicionals a hip-hop).

Cartell de l'Acampallengua 2011

Palma · També inclou, com no podia ser d'altra manera, música feta en català. A més de cantautors hi haurà ball de bot, rap, músics novells i el gran concert de rock del vespre amb Obrint Pas, Oprimits, Ocults i Pota Lait.

L'Acampallengua va néixer l'any 1997 com una activitat de Joves de Mallorca per la Llengua. Es tracta d'una trobada juvenil que té lloc cada any a un municipi diferent de Mallorca, amb l'objectiu de mobilitzar els joves a favor de la llengua catalana. Altres finalitats són promoure la cultura feta en català, a Mallorca i al conjunt del territori de parla catalana; impulsar la participació dels joves a la vida associativa; promoure la integració lingüística dels no-catalanoparlants; i contribuir a la vertebració a nivell local del moviment a favor de la llengua.

L'activitat parteix d'un doble vessant: lúdic i reivindicatiu. Lúdic perquè els joves s'ho passen bé amb tota casta d'activitats en català. Reivindicatiu perquè és una crida a les institucions i al conjunt de la societat perquè s'impliquin a favor del procés de normalització lingüística. L'Acampallengua inclou diferents elements de la cultura, des dels més tradicionals als més moderns i avantguardistes. Els dos moments més importants de la trobada són l'Assemblea, que aprova cada any un manifest reivindicant un major impuls a la llengua catalana; i el concert, que inclou els grups punters del panorama musical català. L'Acampallengua també són, però, desenes d'activitats que tenen lloc durant dos dies: des d'un cercavila a un ballada popular, des d'un taller de cuina a una actuació castellera, des de la presentació d'un llibre a una exhibició d'skate. Totes elles tenen com a objectiu demostrar que es pot viure en català.

La trobada ha tengut nombroses edicions: Inca (1997), Santa Ponça (1998), Alcúdia (2000), Felanitx (2001), Binissalem (2002), Pollença (2004), Porreres (2005), Esporles (2006), Son Servera (2008), sa Pobla (2009) i Ferreries (2010). La participació dels joves ha anat en augment en cada ocasió. De les 2.000 persones d'Inca a les 18.000 de sa Pobla, diverses generacions de mallorquins i mallorquines han tengut l'Acampallengua com a un referent ineludible de la lluita per la llengua.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat