Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 30 de de novembre del 2012 | 17:04
Crònica · Madrid

Si Aznar s'inquieta, vol dir que anem bé!

A Madrid se'ls comença a glaçar el riure. A la seu del PP van viure com una victòria el que era un desastre evident de l'unionisme a les urnes. Dos dies després de les eleccions, Aznar, gat vell de l'espanyolisme, va avisar els seus: "Una coalició entre CiU i ERC seria explosiva". Si bramen, vol dir que anem bé.

Madrid · L'alegria inicial s'ha anat transformant en tremolor de cames a la capital espanyola que ja ha passat a l'atac, provant de vendre Catalunya com un cau de corruptes, aprofitant l'escàndol que ha esquitxat aquesta setmana el PSC i tirant de veta, encara, de les difamacions del diari El Mundo contra el president Mas en plena campanya electoral.

Aquesta estratègia político-mediàtica demostra que van entenent que la primera batalla (que no ha acabat de sortir rodona del tot al sobiranisme, malgrat tenir 87 diputats disposats a convocar un referèndum d'autodeterminació, sigui com sigui), lluny de debilitar els partidaris de l'estat propi, els reforça. Per què?

Perquè els ciutadans han volgut que el procés no el lideri un home sol –contra qui Madrid havia apuntat tota l'artilleria– sinó el conjunt del poble, del centredreta a l'esquerra. Les urnes han emès un mandat perquè la nova etapa, que ha de conduir Catalunya a la plena llibertat, l'estirin des del capdavant Artur Mas i Oriol Junqueras, CiU i ERC, amb la forma de col·laboració que considerin més oportuna i eficaç. No cal dubtar que els independentistes d'esquerres prendran la decisió que pugui beneficiar més el país i que s'haurà de respectar i avalar.
La dreta espanyolista més rància sap que no va pel bon camí perquè el sobiranisme se sap espolsar la pols amb rapidesa"
Ara, a la capital de l'estat espanyol encara hi ha qui confia en la capacitat d'influència de Josep Antoni Duran i Lleida per frenar l'aplicació d'un programa de govern sobiranista que culmini amb la consulta que la primera i la segona força del Parlament portaven al seu programa electoral. Temen que un front nacional sòlid i valent a Catalunya (i un altre a Euskadi) acabi desfent l'empat infinit, decantant el triomf cap a les nacions que volem esdevenir estat i demostrant, en última instància, que Espanya no és més que un imperi fallit incapaç de respondre amb la democràcia als reptes que es plantegen des de la democràcia.

L'aznarisme ja avisa a un Rajoy sempre confiat en què el temps ho cura tot. I és que la dreta espanyolista més rància sap que no va pel bon camí, senzillament, perquè el sobiranisme se sap espolsar la pols amb rapidesa, unir força i avançar cap un destí que té molt definit. A diferència d'una Espanya que no té ni horitzó ni forces per caminar.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat