Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 13 de de maig del 2016 | 15:19
Crònica · Nació Digital

Requena es reivindica com la candidata de les bases de CDC

Sílvia Requena, candidata a les primàries de CDC per encapçalar la llista del partit a les eleccions espanyoles del 26-J, ha presentat aquest dijous la seva candidatura. Requena ha mostrat el cartell de la seva proposta, amb el lema "El dret a decidir comença a casa".

Requena ha exclamat que "sóc la candidata de les bases i hi ha un altre candidat que és el representant de la institució del partit". D'aquesta manera, ha volgut aclarir els camps i el terreny en què tindrà lloc l'elecció de les primàries.

"Aquesta és la meva primera roda de premsa. Espero que no sigui l'última", ha dit amb humor. Ha volgut exhibir proximitat amb la militància exclamant que "som convergents i som catalans". Requena ha proclamat la seva voluntat de "recollir l'orgull de les bases del partit que jo vull representar", tot recordant la seva connexió amb gent de tots els corrents del partit, socialdemòcrates, liberals, cristians, persones d'extracció mitjana i d'altres de més popular. La candidata s'ha mostrat favorable a mantenir el nom "Convergència" en la marca de la formació, però subratllant que són les bases les que ho han de decidir.

Preguntada sobre si el seu moviment s'ha d'entendre com una maniobra de cara al congrés del juliol, ha dit que "això que he fet ja és el congrés del partit". Ha assegurat que ha fet un pas al davant perquè li ho ha demanat molta gent, però no perquè li hagi suggerit algun aspirant del partit, en referència a Germà Gordó. Com a responsable de la sectorial d'Igualtat, Requena ha explicat que treballa per tots els dirigents perquè molts li han demanat propostes sobre temes de la sectorial.

Sobre el posicionament del president Puigdemont a favor de Francesc Homs, Requena ha manifestat que està convençuda que tant el president com altres figures rellevants del partit mantinguin la seva neutralitat. Ha insistit en què voldria debatre amb Homs durant la campanya de primàries, tant amb un cara a cara com participant conjuntament en actes territorials: "Aquest és un debat que ens pot enfortir com a partit". I ha reblat el seu discurs dient que "jo ja he perdut la por".

Sobre si el seu triomf hauria d'implicar més canvis de noms a la llista, ha citat Pep Guardiola recordant que "el que va canviar va ser el sistema de joc més que les persones".

Pep Martí

(Servei de
Nació Digital per a Tribuna)

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat