Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 3 de de novembre del 2010 | 16:24
Crònica · Pla de lleida

El fàstic i Déu

Ves que no hi hagués, a l'origen del més autèntic sentit de transcendència, una ganyota de fàstic: del fàstic de veure que passen els anys i res no canvia. Bé deu haver-hi alguna cosa que transcendeixi aquesta sonsònia, oi? Joan Piris no és, exactament, de la mena d'individus a qui calen estímuls tan mundans, i en negatiu, per abraçar creences en algun més enllà ?Piris és bisbe de l'església catòlica, que vol dir creient professional i avantatjat?, però no podem pas descartar, tot i així, que, últimament, hagi sentit un d'aquests fàstics que es resolen en un "tu sí que em caus bé, Déu".

Pel que fa a qui això subscriu, l'enèsim episodi del litigi per l'art sacre ?Piris demana, a contracor, auxili judicial per entregar les obres a Barbastre-Montsó després d'haver rebut ordres del nunci i pressions del secretari d'organització del PSOE? ha estat causa d'una ganyota de fàstic i, efectivament, d'algun desig de transcendència, però no consta que s'hagi resolt en una represa del diàleg amb l'únic Déu que coneix.

El Papa usarà el català en la litúrgia de consagració de la Sagrada Família i n'hi ha que hi han vist un "gir catalanista" de la Santa Seu. Enemics com som de posar aigua al vi, no direm pas que els rumors sobre el tal viratge són exagerats. Ara: fer-se càrrec del que som vol dir, a més d'apreciar la llengua i el geni de Gaudí, reconèixer l'audàcia de Meseguer i el sentit del seu llegat. Dit altrament: de Lleida estant, els girs catalanistes de la cúria serien més versemblants si Roma deixés de demanar a Piris que entregui les peces de la Franja a aquells que ni sabien que existien i, alhora, dissuadís aquells que ni sabien que existien de continuar turmentant-lo. A Piris no li cal experimentar el fàstic d'un conflicte terrenal i anquilosat: ell ja creu en Déu.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat