Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 24 de de febrer del 2011 | 19:01
Crònica · Política catalana

Camps-Mas: una reunió que no ha de ser una renúncia

Artur Mas i Francisco Camps

El 20 d'abril és la data triada pel president de la Generalitat, Artur Mas, per reunir-se amb el seu homòleg del País Valencià, Francisco Camps. Damunt la taula hi haurà el corredor mediterrani, una de les infraestructures emblemàtiques reivindicades per la societat civil catalana i valenciana (darrerament, fins i tot, amb més intensitat al sud que al nord). Però també l'espinós assumpte de les emissions de TV3 al País Valencià, que el govern del PP ha perseguit fins al punt de provocar que Acció Cultural del País Valencià, l'entitat que lidera l'activista Eliseu Climent, tirés la tovallola davant la impossibilitat de pagar les elevades multes imposades pel govern autonòmic.

La reunió ha generat una certa polèmica i malestar no només fora de CiU sinó també dins les files de Convergència. En els dies immediatament posteriors al cessament de les emissions a CDC es van convèncer que si l'assumpte de TV3 al País Valencià, un tema que van usar a l'oposició per desgastar el tripartit per la seva manca de compromís nacional, es podia resoldre seria després de les eleccions municipals i autonòmiques que, al País Valencià, se celebren de forma conjunta el 22 de maig.

Més d'un i de dos admeten ara que potser celebrar la reunió abans de les eleccions, i més tenint en compte fins a quin punt els populars valencians fan de l'anticatalanisme un dels seus atractius electorals més potents, és només donar trumfos a Camps, que avui mateix s'ha imposat en el seu pols a Mariano Rajoy per ser investit candidat a la presidència de la Generalitat malgrat la seva imputació per casos de corrupció relacionats amb la xarxa Gürtel.

A CiU ha quallat la idea que cal abaixar el cap i buscar "acords raonables" amb el president valencià i, si convé, fer que Eliseu Climent i ACPV deixin d'estar entre les prioritats del govern català a l'hora de difondre la llengua i la cultura catalana al País Valencià. Segurament Climent té molt a veure en el manteniment de la identitat pròpia dels valencians però també ho és que moltes vegades ha actuat de tap o ha volgut monopolitzar algunes iniciatives. Però d'aquí a negar-li el pa i la sal perquè Camps perdoni la vida a TV3 hi va un bon tram...

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat