Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 14 de de març del 2016 | 11:24
Crònica · Política catalana

CDC continua el seu procés cap a la refundació

Com ja hem explicat diverses vegades, CDC viu des de fa setmanes un procés intern que vol culminar amb la refundació de la formació i és que molts dels seus dirigents estan convençuts que aquesta  ha de ser profunda i ha d'afectar a multitud d'aspectes per tal que sigui vista ,des de fora de la mateixa, com un canvi real i no només com una operació de maquillatge.

Així, ja s'ha  iniciat un procés intern en forma d'enquesta de 82 preguntes sobre quin ha de ser el rumb intern i ideològic que ha de prendre aquesta refundació. El que si està clar és  que hi ha diversos punts claus ineludibles  que s'hauran d'abordar. Un seria el de la reestructuració de l'estructura actual del partit que sembla apuntaria cap a una reducció de la mateixa per entre d'altres coses fer-la més àgil i de l'altre reedefinir el camí ideòlogic que ha de definir a partir d'ara la formació.

D'altra banda, caldrà decidir qui encapçalarà aquesta nova fase començant pel secretari general i acabant per tots els membres de la direcció. Es tracta d'un procés que a Convergència es dóna per fet que es conduirà a través de primàries, un mètode que Mas ha defensat en públic i en privat.

Al respecte s'han intensificat els moviments de tot els sectors implicats en la pugna. Així en els darrers dies s'haurien produït diversos actes com el de la presentació de "Moment Barcelona" una plataforma que es vol fer amb el control del partit a Barcelona. Els caps visibles d'aquest corrent són Mercè Homs, Víctor Cullell i Marc Pifarré, que estan íntimament relacionats amb Moment Zero. De fet, són la divisió barcelonina d'aquest corrent, que suma dirigents com Jordi Cuminal, Miquel Buch, Marta Pascal -portaveu de CDC- i Cesca Domènech. També els liberals haurien celebrat un acte amb multitud d'alcaldes  amb la presència de Buch, alcalde de Premià de Mar, president de l'Associació Catalana de Municipis (ACM) i home fort d'una eventual candidatura de Jordi Turull, un dels dos possibles aspirants a secretari general juntament amb Germà Gordó. El mateix Gordó ja exerceix de candidat i comptaria amb diversos suports a Barcelona, Lleida i Tarragona. Tampoc podem oblidar el sector afí a Josep Rull i Generació Llibertat que impulsada per quadres joves, ha irromput en els últims dies i té Carles Agustí com a cara visible del moviment.


Finalment  quedaria pendent com fer confluir la idea de Mas de crear "un nou moviment sobiranista de base àmplia" amb la del partit en si ja que al respecte quedarien obertes moltes qüestions de caire tècnic i jurídic que no estarien ni molt menys resoltes.

Sembla ser que tampoc es descarta l'escenari de la dissolució de la formació per a continuació la creació d'un nou partit, tot i que  arribat a aquest punt caldria veure com es solucionen els problemes amb la justícia i el deute que CDC arrosega.

Caldrà, per tant, seguir-ho tot de ben a prop per veure com s'acaben de tancar la multitud d'incògnites que envolten ,ara per ara, el futur de CDC.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat