Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 11 de d'abril del 2016 | 10:59
Crònica · Política catalana

Construir el PSUC del segle XXI

L'onzena assemblea nacional d'ICV celebrada a les Cotxeres de Sants ratifica la confluència amb el nou partit que impulsa Ada Colau amb Ernest Urtasun, Marta Ribas i David Cid al capdavant de la formació ecosocialista.

L'assemblea va servir de comiat per al tàndem format per Dolors Camats i Joan Herrera, que passen el relleu a Ernest Urtasun, Marta Ribas i David Cid. En el seu discurs de comiat, tant Camats com Herrera -que continuaran a l'executiva- van defensar la seva herència política en la presentació de l'informe de gestió, en què van destacar la visió del partit per interpretar "les onades" que van suposar el 15-M.

Van recordar que en l'assemblea de Viladecans de 2013 -quan ni tan sols havia nascut Podem- ells ja van apostar per la confluència amb altres partits d'esquerres. L'experiència de les municipals va ser un èxit de la mà de Barcelona en Comú i el 20-D van guanyar les eleccions generals a Catalunya amb la candidatura d'En Comú Podem. Després dels decebedors resultats del 27-S amb Catalunya Sí que es Pot, la sortida de Camats i Herrera es va precipitar quan ICV va passar de tenir dotze a quatre diputats al Parlament.

Els 650 delegats de la formació també van aprovar el document estratègic d'ICV que aposta per "construir el nou PSUC del segle XXI", un exercici que ha de permetre passar de les confluències electorals, en les quals els ecosocialistes han hagut de fer concessions significatives, a una "cooperativa política" estable, amb una relació d'igualtat entre socis que eviti la desaparició de les sigles. En el full de ruta de la nova direcció també hi figura la defensa del referèndum del dret a decidir. El document qualifica la consulta acordada amb l'Estat de "punt de partida" del procés constituent català.





Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat