Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 16 de de gener del 2014 | 17:26
Crònica · Política catalana
Miquel Sellarès
Periodista

Elena, Geli i Ventura: la dignitat del PSC

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, i els diputats Marina Geli, Joan Ignasi Elena i Núria Ventura, que s'han arriscat al màxim aquesta setmana, així com l'actitud valenta de Laia Bonet i de Rocío Martínez-Sampere dimitint de l'executiva del PSC són l'evidència flagrant del fracàs de Pere Navarro.

L'actual direcció del PSC no és conscient --o actua de manera irresponsable-- de la tradició, història i realitat del partit dels socialistes de Catalunya, una peça clau en el procés de construcció plural de Catalunya. Un procés basat en una idea base: Catalunya, un sol poble.

La imatge de portaveu socialista Maurici Lucena és patètica i impresentable. Es pot entendre la disciplina de partit però calien altres maneres de fer dins del PSC, i més en un país en transformació on les regles del joc de la transició, la submissió, està quedant en el passat.

Els dirigents buròcrates del PSC no han entès encara que a Catalunya no hi ha solament un canvi nacional: també s'està canviant la radicalitat democràtica. Les maneres de fer de la política en aquests darrers 35 anys estan superades. El fracàs en les formes del PSC és evident.

En les properes hores i després de l'aparició del manifest del sector catalanista del PSC, Pere Navarro i el seu reduït entorn de pretorians del PSOE han de pensar-se bé què faran, quines decisions prendran. Perquè el que els hi pot passar és que quedin en la insignificància política, escombrats per C's i pel sector catalanista del PSC, que dins o fora del partit dels socialistes diran allò que tenen dret a dir: que ells també són el PSC.

El PSC no és patrimoni d'un grup de buròcrates grisos i obediants sinó que són els seus càrrecs polítics municipals electes, la seva militància de base, els seus electors... qui no volen trencar el partit, sinó que volen que aquest s'adapti per a convertir-se sense complexos, en el partit dels socialistes de Catalunya del segle XXI. 

Desitjo que el PSC no es trenqui perquè quatre cacics autoritaris vulguin imposar les seves regles del joc, i els seus compromisos i interessos.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat