Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 29 de de maig del 2012 | 16:39
Crònica · Política catalana

ERC-PSC: del tripartit a la ruptura

La nova ERC que encapçala Oriol Junqueras està molt lluny políticament de la que, al seu dia, va pactar el govern d'Entesa. La prova més visible va ser la breu i freda reunió van mantenir dilluns a la seu dels republicans per mirar d'acostar posicions sobre el pacte fiscal.

La trobada va ser un fracàs, perquè mentre ERC s'ha posicionat clarament a favor del concert econòmic i per tant, de la Hisenda pròpia, el PSC es limita a demanar quan millora del model actual, amb una Agència Tributària consorciada amb l'Estat, que mantindria Catalunya dins la Lofca i no ajudaria a resoldre el dèficit fiscal.

La reunió va durar 45 minuts, i es va fer en una taula, no al sofà, com solen fer els líders polítics en aquestes reunions que busquen cordialitat. Junqueras va demostrar que, de cordialitat, res. A la direcció d'ERC no han agradat gens les darreres declaracions del primer secretari del PSC en les quals ha assegurat que una Catalunya independent seria "petita i pobra" i estaria fora de la UE.
Mas haurà de triar entre la dependència econòmica del PSC i el PP o començar a bastir la Hisenda pròpia amb ERC i ICV
Els republicans veuen que el nou PSC no ha evolucionat des del punt de vista catalanista, sinó més aviat el contrari, demostrant de nou la seva supeditació al PSOE, en temes com el pacte fiscal. Aquestes posicions irreconciliables dificulten molt que en pugui sortir un consens mínim sobre el pacte fiscal en la cimera de partits de demà. Mas haurà de triar entre la dependència econòmica que volen perpetuar el PSC i el PP o començar a bastir la Hisenda pròpia amb ERC i ICV que doni a Catalunya plena capacitat per decidir sobre els seus recursos.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat