Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 1 de de febrer del 2016 | 00:00
Crònica · Política catalana
Miquel Sellarès
Periodista

Esquerra Republicana té un gran repte

A ERC al llarg dels anys s'han comès errors, a vegades per excés de prudència o altres tot el contrari per massa rauxa, però no es pot negar que el partit republicà ja fa molt de temps que,tot i les dificultats, actua com la punta de llança de l'independentisme.

Ja des de l'històric Barrera passant per Colom/Rahola, el lideratge ideològic de Carod Rovira, la màquina de partit Puigcercós/Vendrell i la represa amb pau interna inclosa de Junqueras /Rovira han sabut tirar endavant el partit fins al dia d'avui.Tots ells han fet possible la sòlida realitat actual d'ERC i han aconseguit impregnar d'independentisme a una gran part del país.

És per això que penso que ERC té un gran repte per endavant. Governar i alhora permetre i no interferir en la necessària reestructuració del propi partit trobant uns relleus imprescindibles"
.
Junqueras i Rovira, no amb pocs sacrificis, amb moltes dosis de paciència i gràcies a compartir coincidències i complicitats van fer possible conjuntament amb l'ANC, Òmnium i el sector més nacionalista de CiU la candidatura de Junts pel Sí. Una candidatura que només un any enrera hauria estat del tot impensable. I també van forçar amb seny i responsabilitat el gir de CiU cap a la independència. Tot plegat, va portar també a la partició d'UDC i la conseqüent creació de Demòcrates de Catalunya. (Hereus de la dignitat nacional de Carrasco i Formiguera). Sense oblidar que els republicans han estat claus a l'hora de gestionar i reconduir l'entesa amb la CUP.

ERC pot estar satisfeta ha estat la impulsora i la columna vertebral de tot el procés i, a més a més, ho ha sabut fer de forma discreta tenint en compte que, en més d'una ocasió, s'ha hagut de carregar de paciència amb una part de CDC. ERC ha sabut, doncs, ser el garant del procés i ha aconseguit evitar qualsevol intent de fugida enrera

Ara amb la constitució del govern encapçalat per Puigdemont i Junqueras ha començat una altra etapa de servei dels republicans al país. Així, una bona part dels dirigents i dels quadres polítics s'han hagut d'incorporar al govern i en una operació d'alt risc Oriol Junqueras ha assolit la vicepresidència i la cartera d'economia d'aquest. Càrrec que el pot catapultar però també, fàcilment, ensorrar.

És per això que penso que ERC té un gran repte per endavant. Governar i alhora permetre i no interferir en la necessària reestructuració del propi partit trobant uns relleus imprescindibles. Cal, doncs, que els que han optat pel govern puguin exercir la seva tasca sense interferències de tipus partidista i a l'inrevés també, cal que aquests deixin treballar a aquells que han decidit no fer-ho i que han optat per continuar exercint tasques en el si de la formació.

Marta Rovira es mereix la confiança i el lideratge del partit republicà .Rovira compte amb el consens i la credibilitat dels militants republicans, de molts dels seus votants i dels entorns polítics i socials que els envolten. Rovira, a més a més, gaudeix d'una bona entesa amb les diferents entitats de la societat civil.

Rovira té la tasca de reestructurar la nova direcció incorporant al projecte republicà i independentista a una bona part d'una emergent classe dirigent, nacionalment desacomplexada i que vira, dia dia, cap a l'esquerra nacional i que vol i exigeix acabar amb les maneres de fer dels partits polítics tradicionals.

ERC s'ha d'obrir encara més del que ho ha fet fins ara a la societat. Cal que aconsegueixi atreure nous col.laboradors i dirigents de la societat civil, del tercer sector, del món econòmic, universitari, sindical i professionals en general. Cal que aconsegueixi els millors possibles i si pot ser a més primant les noves generacions.

ERC ha de guanyar credibilitat com a partit de govern, com a partit de combat ja la té. És, doncs, l'hora de governar i d'incorporar i preparar els que han de ser els quadres del demà. ERC,per tant, ha de saber exercir tasques de responsabilitat en el si del govern sense deixar de banda el necessari reforçament del partit de cara als grans canvis que s'albiren.

Marta Rovira i Sergi Sabrià i la de resta quadres republicans tenen molta feina: aconseguir fer canviar el xip als seus militants per fer-los entendre que és tan important estar al govern com al partit com a la societat civil.

I per acabar no hem d'oblidar que ERC,l'esquerra nacional del país, és i serà fonamental per frenar l'expansió del projecte espanyol progressista que vol entabanar alguns sectors socials de la nostra societat.

Miquel Sellarès

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat