Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 8 de de març del 2016 | 11:56
Crònica · Política catalana

Germà Gordó exposa la seva alternativa

Amb el pas al costat d'Artur Mas i la seva voluntat de refundar CDC, els diferents sectors ideològics d'aquest històric partit catalanista i nacionalista estan prenent posicions. Els socialdemòcrates, encapçalats per Rull i Campuzano; els liberals, amb David Madí i Marc Guerrero, al capdavant; i ara fa el pas  Germà Gordó, que representa el sector nacionalista moderat d'inspiració cristiana.

Germà Gordó va presentar ahir a l'Hotel Majestic la seva opció, que va qualificvar "d'un projecte que no està tancat" i que ell té la voluntat d'arribar a diferents sectors del partit per tal que cap tendència quedi marginada en el procés. En el transcurs de l'acte, es va parlat també del nom del partit i Gordó va mantenir el de Convergència, possiblement amb algun adjectiu. 

En la seva proposta de l'estructura del partit va insistir en què cal "fundar i no refundar" i va defensar un sistema amb règim d'incompatibilitats entre càrrecs interns i governamentals, a més del principi de subsidiarietat, i això vol dir que el territori tingui més pes a l'hora de prendre decisions. Una demanda que han fet molts dels alcaldes que configuren avui gran part del futur de CDC.

Germà Gordó també va insistir que la reorganització també afectaria a les sectorials, les quals vol més transversals i més obertes i connectades amb la societat. On va ser més contundent és en manifestar que el partit que ell desitja ha de ser sobiranista i de centre ampli, mantenint com a prioritats l'Estat del benestar, la defensa dels valors occidentals i les llibertats individuals i col·lectives. No va fugir tampoc de plantejar les primàries com a mètode d'elecció de càrrecs, la limitació de mandats i la igualtat de gènere, tant a les institucions com al nou partit.

A l'acte, que va tenir una gran assistència, hi eren presents els entorns de Germà Gordó d'aquests últims anys, però també representants del món municipal del sector històric de CDC, persones properes a Demòcrates de Catalunya i del món econòmic convergent.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat