Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 15 de de febrer del 2016 | 11:46
Crònica · Política catalana

La JNC, columna vertebral de la refundació de CDC

La JNC vol aprofundir en una renovació que passa per "automatitzar" les primàries, "fer neteja", és a dir, relleu generacional i eradicar les males pràctiques, i més espais de debat intern.

La JNC està recollint propostes entre la seva militància que li seran lliurades a Artur Mas en un acte al mes de març. La JNC s'està preparant així per fer sentir la seva veu al congrés de refundació de CDC del mes de juny, on pretén aprofundir en una renovació que, segons ells, passa per "automatitzar" les primàries, "fer neteja", és a dir, relleu generacional i fi de qualsevol indici de males pràctiques, i més espais de debat intern.

L'actual secretari de la JNC, Sergi Miquel, creu que "Es funciona de forma massa vertical. Cal un canvi de tipus de lideratge que es guanyi l'autoritat treballant". La JNC ja va celebrar unes primàries, promogudes per la direcció encapçalada per Marta Pascal, ara portaveu de CDC, per triar secretari general, i sembla que Mas ja s'ha posicionat a favor d'aquest sistema. La JNC també creu que cal renovar el Consell Nacional en aquesta nova etapa i sotmetre a votació tots els nomenaments interns.  

Des de les joventuts de CDC també consideren que l'organització ha de captar més vot jove, i proposen que una de les maneres de fer-ho seria "obrir el partit" a persones que no tinguin carnet, tal com es fa a les eleccions municipals. Una altra via per obrir el partit defensada per Josep Rull és tenir "les parets de vidre", és a dir, una voluntat de transparència relacionada amb els casos de corrupció que esquitxen el partit. Des de la JNC proposen, a més, apartar els càrrecs sota sospita judicial en el moment de la imputació.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat