Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 3 de de juliol del 2012 | 17:15
Crònica · Política catalana

Navarro no se'n surt

Són pocs encara els que s'atreveixen a verbalitzar-ho públicament, però els dubtes sobre si Pere Navarro és l'home adequat per ressuscitar el PSC i liderar una alternativa d'esquerres a Catalunya creixen a mesura que passen les setmanes. Sis mesos després de ser escollit primer secretari del PSC, continua sent un desconegut entre més de la meitat dels seus votants, segons la darrera enquesta del CEO.

FOTO: NacióDigital.cat.

A més, el PSC no remunta electoralment i els sectors crítics comencen a prendre força, com s'ha vist aquest cap de setmana passat amb la constitució d'Avancem, liderat per Joan Ignasi Elena.

Navarro s'ha quedat sol en el tema del pacte fiscal, on fins i tot la UGT i CCOO s'han sumat a la proposta del concert econòmic que fan CiU, ICV i ERC.

Els arguments del PSC per no sumar-s'hi són excuses de mal pagador i només s'expliquen per la por a ser desautoritzat per un PSOE que no li perdona haver recolzat Carme Chacón. La renegociació de les relacions amb els socialistes espanyols continua pendent i tot sembla indicar que no passaran de ser un retoc cosmètic.
Les bases del PSC es tornen a moure i Navarro haurà de saber llegir bé què passa si vol sobreviure
Davant aquest escenari, les veus crítiques com les d'Àngel Ros cada cop es fan sentir més i Joan Ignasi Elena, que inicialment va optar pel consens, com Ros, en el congrés del PSC, ha decidit tirar pel dret i aquest dissabte va constituir Avancem reunint més de dues-centes persones a Sant Feliu de Codines.

A l'acte hi van assistir dirigents d'ERC i d'ICV, a més de representants de la societat civil, i tots els discursos que es van sentir van reclamar la necessitat d'una nova esquerra catalana que planti cara al govern de CiU però que també sigui independent del PSOE i assumeixi el dret a decidir sense complexos. Les bases del PSC es tornen a moure i Navarro haurà de saber llegir bé què passa si vol sobreviure.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat