Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 26 de de setembre del 2013 | 18:37
Crònica · Política catalana

Foment del Treball: primera victòria de Joan Rigol

La intensa campanya de trucades a diferents empresaris catalans feta per un atrotinat cap de l'Estat abans de l'operació de maluc amb l'objectiu de demanar-los la seva desvinculació a qualsevol operació política que sigui favorable al dret a decidir no ha aconseguit doblegar l'àmplia majoria d'empresaris a favor del procés. Aquests, veient el pacífic i responsable camí que ha emprès Catalunya, han entès que no poden oposar-s'hi.

Aquesta setmana els empresaris de Foment del Treball han trobat una catifa vermella que, estesa de manera intel·ligent per l'expresident del Parlament, Joan Rigol, els ha permès de sumar-se al Pacte Nacional pel Dret a Decidir. El document, elaborat pel mateix Rigol, permet al poble català d'excercir el dret a decidir d'una forma plural.

D'aquesta manera, l'assemblea de la junta de Foment del Treball ha donat aquesta setmana el seu sí al full de ruta del dret a decidir d'una manera unitària i sense cap veu discordant. Foment ha mantingut també el posicionament favorable al pacte fiscal que podria ser una via per a resoldre la situació de Catalunya.

El president de Foment, Joaquim Gay de Montellà, ha salvat d'aquesta manera les dificultats d'una gran majoria d'empresaris dins de Foment que volien anar més enllà i volien sumar-se al Pacte Nacional pel Dret a Decidir i també d'una minoria al si del Foment que adoptaven l'actitud radical de no voler ni sentir-ne parlar. El Foment del Treball, doncs, ha subscrit el manifest de Rigol potser sense entusiasme però intentant, això sí, cohesionar l'entitat. 
L'unionisme es reunirà la setmana vinent per a redissenyar l'estratègia contra el sobiranisme: els seus arguments han quedat desautoritzats"
La importància del posicionament de Foment l'ha constat la delegració del govern de l'Estat, el PP i les clavegueres de l'Estat, els quals ahir a la nit van reunir-se fins a altes hores i amb cares llargues. De la reunió urgent d'aquests se n'extreu que l'actitud dels empresaris ha reforçat el president Mas a poques hores de la celebració, al Parlament, del debat de política general. Foment també ha desmuntat, amb el seu posicionament, un dels arguments estrella del PP en aquest debat, el qual pretenia tenir els empresaris al seu favor i alhora a la contra de Mas.

Davant d'aquesta situació l'unionisme i els aparells de l'Estat pensen reunir-se la setmana vinent per a redissenyar la política i l'estratègia contra el sobiranisme, tot essent conscients que han quedat desautoritzats la majoria dels arguments de la seva campanya fins ara endegada. També preocupa als sectors més responsables i democràtics de l'unionisme la possible deriva del 12 d'octubre cap a una jornada protagonitzada per l'extrema dreta franquista o nazi.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat