Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 12 de de gener del 2011 | 17:05
Crònica · Política

Comença el Reacostament'

Esquerra i Reagrupament; Reagrupament i Esquerra. Semblava que les relacions entre el que va començar sent una veu crítica dins el partit republicà fins a desvincular-se'n totalment i la mateixa Esquerra difícilment es recuperarien, però la patacada electoral d'uns i altres ha generat un nou escenari que pot desembocar en un retrobament.

En una entrevista al diari Ara, el president de RCat, Joan Carretero, ha afirmat que "ERC ha de ser el pal de paller de l'independentisme". Amb la mateixa contundència, Carrero ha explicat que "cal aglutinar un moviment que treballi per la independència de manera efectiva. I això -ha conclòs- ho ha de pilotar ERC". L'exconseller, doncs, ha estat clar, ha admès contactes entre les dues formacions a nivell municipal -no en les direccions- i ha marcat les eleccions espanyoles del 2012 com el proper gran repte electoral de l'independentisme.

Sorprèn el discurs de Carretero que, com a dirigent d'un col·lectiu que busca el seu lloc després de no haver aconseguit entrar al Parlament, està marcant una línia d'acostament que es podria estendre a tot el partit. La número 2 del vaixell, Rut Carandell, ja ha dit que comparteix la teoria del metge de Puigcerdà. El fet que els pesos pesants d'ERC i artífexs del segon tripartit -com Carod-Rovira, Ernest Benach i, properament, Joan Puigcercós- vagin abandonant la primera línia de la formació, pot facilitar una entesa futura.

De moment, des dels republicans ja han tornat la picada d'ulls de la mà del seu portaveu, Ignasi Llorente, que ha valorat de forma "molt positiva" les declaracions de Carretero i ha explicat que "no tenia sentit el distanciament que hi havia entre les dues formacions polítiques".

Sembla que les municipals, marcant totes les distàncies, poden ser el punt de partida per tal que aquest reacostament' solidifiqui a nivell nacional.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat