Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 27 de de setembre del 2007 | 17:00
Crònica · Política

El Mundo i Peri Rossi atien el foc de la catalanofòbia

L’escriptora Cristina Peri Rossi ha aprofitat la seva vinculació amb el diari El Mundo per sacsejar l’espantall de la suposada persecució lingüística contra els castellanoparlants a Catalunya. La polèmica ha sorgit (o l’han feta sorgir) arran de la carta de principis de la Corporació que incloïa punts tan sorprenents com que els col•laboradors habituals dels seus mitjans s’expressessin en català. Per tal de donar compliment a aquest precepte, Gaspar Hernàndez va prescindir de la col•laboració de l’escriptora i columnista, habitual a les seves tertúlies. Peri Rossi ha emprès la via martirològica i s’ha mostrat dolguda, ella que es declara abrandada defensora de la llengua catalana tot i que és incapaç de fer-la servir tot i portar una pila d’anys –més de trenta– residint a Barcelona.  

L’afer ha estat acollit amb gran satisfacció pel diari El Mundo que ha emprès una delirant cursa de notícies adreçades a promoure la catalanofòbia per les Espanyes, cara a obtenir rèdits electorals per al PP, el seu gran valedor. És difícil saber qui instrumentalitza a qui: si l’escriptora d’origen uruguaià o el diari que comanda napoleònicament Pedro Jota Ramírez. En tot cas, el text de la notícia està redactat amb animus agitandi ja que es diu que Peri Rossi ha estat acomiadada per parlar castellà quan, tècnicament, no és així, ja que s’ha prescindit d’ella no per la llengua que parla sinó per la que no parla i que, per més senyes, és la llengua vehicular de l’emissora. Mesura, intuïm, que aplicarien les ràdios de qualsevol país mínimament seriós. Convé recordar que Catalunya Ràdio té voluntat de servir tot el domini lingüístic del català, cosa que inclou indrets on el castellà no és llengua oficial o d’ús.

 

 

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Crònica · Contrastant
Cadena humana a Gaza
Crònica · Contrastant
Peri Rossi i Ingelmo segons Branchadell
Crònica · Política
Peri Rossi: la rendició
Indica publicitat