Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 10 de de desembre del 2015 | 12:28
Crònica · Política

Himne i bandera: espanyolitzar els nostres fills

Els ministeris d'Educació i Defensa promouen el coneixement de l'Exèrcit a Primària i a l'ESO a partir del curs vinent. Així, quan havíem perdut de vista el ministre Wert, ara al nou ministre d'Educació, Méndez de Vigo, junt amb el ministre de Defensa, Pedro Morenés

, no se'ls ha acudit res més que proposar que a Primària i a l'ESO s'ensenyi als nostres fills la tasca de les Forces Armades i els seus símbols: l'himne i la bandera.

El PP és coherent i hereu del franquisme i de la seva mentalitat i contingut de què és Espanya: uniforme, una sola nació, una sola bandera i ara, una sola educació.

Del que no s'adonen és que potser sí que cal transmetre a la joventut els valors de les Forces Armades, però no del país del PP, sinó de la realitat: una Espanya –si existeix- plurinacional, pluricultural i plurilingüística. I aquí rau el problema. Les FAE sols estan al servei de la pàtria espanyola, única i indivisible. I això és el que volen transmetre als nostres fills.

Lluny queda el Canadà, on a les Forces Armades els quebecois tenen la seva singular participació, com també passa a Escòcia en el cas de la Gran Bretanya, i més clar encara a Bèlgica, amb un exèrcit való i un altre de flamenc, amb unitats conjuntes però respectant sempre la tradició, la història, la cultura i la llengua.

Entendran alguna vegada els aparells de l'Estat, abans que aquest es dissolgui, que la problemàtica territorial i nacional d'Espanya és culpa, no de catalans i bascos, sinó dels espanyols que no s'han plantejat mai o no volen fer-ho la realitat del seu Estat?

Després de la transició democràtica, sense presses però sense pauses, calia haver fet la transformació de l'Estat unitari, uninacional, a la plurinacionalitat, i les FAE haurien pogut ser el laboratori d'un nou producte espanyol i democràtic. Però no ho han sabut fer. Sols cal veure la formació donada al jove nou rei de l'Estat, que està perdent dia rere dia l'oportunitat d'encapçalar el gran canvi.

Comissió política CEEC

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat