Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 11 de de juny del 2014 | 18:12
Crònica · Política
Marc Costa
Advocat i politòleg

Per què ara les dimissions?

Si --com ja vam comentar a Tribuna.cat-- el moment de l'abdicació del monarca espanyol no fou causal, els rumors de les dimissions dels secretaris generals d'Unió Democràtica de Catalunya i del Partit Socialista de Catalunya tampoc.

El senyor Duran i Lleida sempre ha reconegut públicament ser contrari a l'actual procés sobiranista català i no trobar-se còmode en aquest espetec nacionalista, i ara ha decidit filtrar de sobte la seva dimissió amb l'objectiu clar d'afeblir-lo i debilitar-lo i sembrar tota mena de dubtes.

El senyor Duran i Lleida podia haver continuat tranquil·lament com a número 2 de la principal coalició política que lidera aquest procés sobiranista, fent de pont entre Catalunya i l'Estat espanyol, però, en canvi, ha preferit filtrar ara, en aquest precís moment, una eventual dimissió per reforçar políticament una tercera via que no acaba d'arrelar dins la societat catalana. La tercera via es troba en aquests moments molt debilitada.

La persona que l'havia de liderar, el socialista Pere Navarro, no ha complert, ni de lluny, amb les expectatives i s'ha mostrat del tot inoperant, amb controvertides decisions i desafortunades declaracions que no han fet més que portar-la cap a una via morta i, fins i tot, ridiculitzar-la, motiu pel qual aquesta mateixa tarda ha anunciat la seva dimissió. Ara, sense el polític socialista, Duran i Lleida podrà defensar i liderar més lliurement aquesta tercera via si s'acaba finalment deslligant de la secretaria general d'Unió. I podrà reforçar-la i influir decisivament sobre tots aquells indecisos que haurien pogut ser finalment favorables a la nostra emancipació nacional.
Hem de centrar els nostres esforços en aquesta població indecisa i no en les figures de Duran o Navarro"
Per tant, aquestes dimissions són unes altres peces més de l'engranatge de la gran i complexa maquinària política dissenyada pel president Rajoy per aturar el procés sobiranista català. Intentaran oferir al poble català a través d'un polític contrastat com Duran i Lleida i amb una major solvència política que Pere Navarro, un projecte alternatiu, sòlid i argumentat, amb l'objectiu d'afeblir l'opció sobiranista.

Observarem, d'una banda, com la presència mediàtica d'aquest polític s'incrementarà considerablement dins els tradicionals mitjans de comunicació unionistes per tal de facilitar que el seu missatge vagi incidint progressivament cada cop més dins la societat catalana, i, de l'altra, com les propostes relatives al pacte fiscal, a la sobirania cultural i a una eventual reforma de la Constitució per fer encaixar Catalunya comencen a agafar força i forma.

Restem-li transcendència a aquestes dimissions, però no siguem incauts i no les menystinguem. La seva finalitat és molt clara i evident. El senyor Duran i Lleida és un gat vell dins l'arena política i sap que si dimiteix, el procés sobiranista se'n ressentirà considerablement perquè perdrà un dels principals representants polítics del gran nombre d'indecisos que encara hi ha a Catalunya i que poden acabar decidint el resultat de la futura consulta del 9-N. La tasca d'acabar convencent tota aquesta ciutadania indecisa esdevindrà així una mica més complexa.

Per tant, que ara no ens desviïn la nostra atenció que, al cap i a la fi, és el què volen. Hem de centrar els nostres esforços en aquesta població indecisa i no pas en la figura del senyor Duran i Lleida o Pere Navarro, convencent-los que la millor solució per a Catalunya és, sense cap mena de dubte, la seva independència.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat