Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 19 de de març del 2014 | 18:15
Crònica · Societat civil

L'atac a l'ANC: #TotsSomAssemblea

Encabut dins de l'unidimensional (pals de cec, un rere l'altre) pla estratègic de l'Estat contra el procés català s'hi troba l'atac que, des de ja fa cinc dies, s'està duent a terme contra l'Assamble Nacional Catalana (ANC). Res de nou, pluja mullada.

M. Folch · El míssil de l'Estat, però, amenaça ara amb fer il·legal l'Assemblea, una acció que portaria la societat civil catalana al blanc i negre de l'època franquista i, alhora, a la consolidació, ja definitiva, d'una de les entitats socials més importants de la història de la Catalunya recent.

L'Estat espanyol ha decidit continuar la seva campanya d'atac i desprestigi del procés català. Als informes Margallo i els atacs personalitzats al president Mas ara s'ha passat a la següent pantalla: desprestigi i abolició de l'Assemblea (ANC).

Tal i com ja vam informar des de Tribuna.cat, l'ANC tard o d'hora havia de centrar les ires de l'Estat. La multitudinària manifestació de l'11S del 2013 i la Via Catalana, els dos gran èxits de l'Assemblea, no han estat digerits pels budells del govern de l'Estat, que ja ha començat a buscar la manera de fer desaparèixer del mapa l'entitat social més poderosa, hores d'ara, a Catalunya.
L'ANC no és l'enemic, inútils!"
I, com amb la resta de l'estratègia unionista de l'Estat, els resultats han brillat per la seva força i magnitud. Des del moment en que s'ha posat al punt de mira l'Assemblea s'ha desencadenat una allau d'adhesions a l'ANC que l'han reforçat i enfortit. Un miler de persones s'han inscrit a l'Assemblea Nacional Catalana com a membres de ple dret des del passat divendres 14 de març, ara fa cinc dies. Nova fita de l'Assemblea. De nou gràcies, Margallo, gràcies, unionistes, gràcies Estat.

La qüestió que queda oberta, però, més enllà del gran favor que suposa la tasca de l'unionisme per a l'independentisme català, és fins a quin punt són capaços de desenvolupar aquesta unineuronal croada en contra de l'ANC i de la seva presidenta, Carme Forcadell. Desprestigi inventat a l'estil comptes bancaris a Suïssa d'Artur Mas? Il·legalització de l'Assemblea? Tancar les portes de l'ANC suposarà perdre per complet el suport a l'unionisme que tant busca l'Estat en la societat civil --la catalana i també bona part de l'espanyola.

I no només això, també permetrà que una entitat com l'Assemblea augmenti el vigor social --un vigor que, de fet, ja té. Una possible il·legalització de l'ANC no clausurarà la tasca de l'entitat amb més recolzament social a Catalunya actualment, ni tampoc no aturarà el procés. Tallar de soca-rel les asipracions d'un poble i posar fre als seus drets fonamentals, com el de decidir, no és la via. El tauler no és aquest. L'ANC no és l'enemic, inútils!

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat