Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 15 de d'abril del 2016 | 11:05
Crònica · Societat civil
Miquel Sellarès
Periodista

L'ANC imprescindible pel procés

Diumenge se celebra la quarta assemblea general ordinària de l'ANC. Una assemblea que s'albira un poc enverinada en la que la es posaran de manifest que existeixen dues o tres postures enfrontades sobretot per la qüestió de la presidència i per alguns punts dels estatuts de l'entitat.

És cert que de l'assemblea dels principis en la que en la coincidència i la complicitat eren norma d'actuació ja fa mesos que s'han deixat enrere. I és que L'estil que va marcar un equip i una presidència com la de Carme Forcadell difícilment es repetiran.

 

I és que cal denunciar com els interessos dels partits i de diversos grups de pressió han entrat en joc. I vull remarcar que crec que hi ha hagut un abús de la bona gent de l'entitat a la qual es va fer creure que això d'assolir la independència era bufar i fer ampolles. Es varen crear expectatives massa elevades i ara regna la desmobilització. També trobo a faltar la presentació d'un full de ruta realista i posat al dia pel que fa a les possibilitats reals de posar-lo en pràctica.

 

L'ANC, juntament amb la resta d'entitats de la societat civil han de continuar sent la punta de llança del procés i hem d'aconseguir salvaguardar l'ANC de les lluites partidistes que l'han afeblit i han creat desencís i cert desengany en una part de la seva militància.

 

L'Assemblea ha de trobar el seu encaix en el si del procés que no és un altre que ésser el bloc irreductible vers les temptacions del poder polític i l'entorn del poder. L'ANC, doncs, ha de continuar representat la voluntat de la ciutadania en la seva pluralitat i sense sentir-se mai coartada ni manipulada per ningú.

Endavant ANC! Força per a tots per continuar sent un element imprescindible en la nostra lluita per la consecució de la nostra llibertat. Si us plau no ho malbarateu amb lluites fratricides. Si ho aconseguim ho farem des de la unitat i la pluralitat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat