Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 5 de d'octubre del 2010 | 13:56
Crònica · Tecnologia i país

Premis Blocs Catalunya

Divendres de la setmana passada, al nou centre de congressos Tecno - Campus Mataró - Maresme, es van atorgar els Premis Blocs Catalunya. Aquests guardons, que atorga l'associació STIC.CAT, tenen com a objectiu principal el de premiar i reconèixer la feina feta pels millors blocaires catalans a la xarxa d'Internet, a través dels seus diaris personals, de participació i interactius.

Enguany, ha estat la tercera edició d'aquests premis i, tot i que encara no tenen una llarga història al darrere, ja són una cita esperada i obligada per a la comunitat d'internautes catalans.

Els Premis Blocs Catalunya s'estructuren en deu categories: política, personals, literatura, gastronomia, audiovisual, esports, educació, tecnologia, cultura i corporatius. Cadascuna d'aquestes categories té un guanyador i el mecanisme de tria dels guanyadors es basa en una primera fase de votació popular que escull els deu finalistes per a cada categoria i, posteriorment, un jurat que és qui designa el bloc guanyador entre aquests deu finalistes.

En aquesta edició, han estat sis-cents els blocs que han optat als premis i les xifres de participació al web dels Premis Bloc Catalunya han estat més de 178.000 visites, gairebé 700.000 pàgines vistes i una mitjana de dues mil visites al dia. Unes dades, unes xifres gens menyspreables.

A la categoria de Política, el bloc La primera esmena del corresponsal de Televisió de Catalunya als Estats Units d'Amèrica, Antoni Bassas, ha estat el triomfador. El bloc del programa de TV3 l'Espai Internet ha rebut el premi en la categoria de Noves Tecnologies. Som la llet ha estat el guanyador en l'apartat de Personals. En l'apartat de Cultura ha guanyat Lo Càntich - Retalls de Poesia d'arreu del món, d'en Toni Arencon. Cal esmentar que ha estat el bloc amb més vots. El vaixell d'Odisseu, d'en Jordi Rincon, s'ha emportat el premi en la categoria d'Educació. L'illa dels llibres, de Jordi Milian, ha resultat ésser el millor dels blocs de Literatura. En l'apartat d'Audiovisual ha guanyat un bloc dedicat a la fotografia, anomenat El racó dels meus somnis, d'en Pere Soler. La cuina vermella, de la Meritxell Pi i en Kike Palau, s'ha endut el guardó en l'apartat de Gastronomia. Com a bloc esportiu ha guanyat Blaugranes en cadira de rodes, d'en Manel Mora. Finalment, i a la categoria de Corporatius, Taradell Bloc, d'en Toni Reig, un diari que atansa l'activitat d'aquest poble a tot aquell que el llegeix, ha estat el premiat.

Els Premis Blocs Catalunya són una festa, però també un reconeixement i un estímul per als internautes catalans per tal que continuïn treballant i esforçant-se dia a dia, amb el que aquesta acció suposa: que la llengua catalana, en l'àmbit dels blocs, s'hagi convertit en el vuitè idioma del món amb més activitat. Una posició molt superior a la que ostenta en nombre de parlants. Per tant, des d'aquesta columna, volem felicitar a l'associació que els organitza, els guanyadors i finalistes d'aquesta edició i a tota la comunitat internauta catalana per la seva tasca, la seva activitat, la seva feina diària en aquest àmbit pel que significa i suposa per a la nostra llengua, la nostra cultura i el nostre país.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat