Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 15 de de febrer del 2011 | 14:48
Crònica · Tecnologia i país

MWC: per molts i molts anys més a Barcelona

Des d'ahir i fins al dijous, Barcelona acull el Congrés Mundial de la Telefonia Mòbil (MWC). Més de 55.000 persones d'arreu del món, més de 1.300 empreses participants i un negoci generat per damunt dels 225 milions d'euros són algunes de les dades més importants que ofereix aquest esdeveniment que canvia la fesomia de la capital catalana, cada cop que s'hi organitza.

El MWC permet que Barcelona es projecti internacionalment. Professionals, empresaris i homes de negoci de l'àmbit de la telefonia mòbil d'arreu del món s'hi desplacen per observar quines són les novetats, les tendències i els reptes de futur d'aquest sector, alhora que també és una excel·lent oportunitat per fer-hi negoci i captar tots els fluxos d'informació que s'hi generen.

Catalunya hi serà present a través de 35 empreses, la majoria de les quals hi seran sota el paraigües del departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya. Kinetical Business i Beabloo hi seran per segona vegada per mostrar les seves novetats, enfocades en l'àmbit de les aplicacions. Oonair amb un sistema per compartir vídeos, Bcntouch amb un sistema per detectar falsificacions o Baolab amb aplicacions per a mòbils, són altres exemples d'empreses catalanes que ensenyaran totes les seves potencialitats a la gran fira de la telefonia mòbil. I cal esmentar també l'empresa Sironta. Una empresa que s'hi estrenarà i que té el reconeixement de la Comissió Europea, en ésser una de les vint empreses més innovadores en TIC.

Respecte a les novetats, que ja s'han començant a presentar, cal destacar l'Xperia Play, el darrer giny de la multinacional Sony-Ericsson: un telèfon-videoconsola que pretén revolucionar el mercat dels telèfons intel·ligents, els anomenats smartphones. El MWC 2011, també servirà per tal que Samsung mostri el que ha d'ésser el substitut del Galaxy S: el telèfon que s'ha erigit com l'autèntic supervendes de l'empresa durant l'any passat, amb més de 10 milions d'unitats venudes. Altrament, hi haurà la Xoom de Motorola. Aquesta tauleta, equipada amb el sistema Android 3.0, s'hi presentarà amb molta força. L'objectiu és ensenyar tot el seu ventall de possibilitats i potencialitats per tal d'esgarrapar mercat al vaixell insígnia de les tauletes: l'iPad de la multinacional nord-americana Apple.

El MWC, com passa cada any, és una esplèndida ocasió per saber què és el que es cou a nivell mundial en el sector de la telefonia mòbil. Però no només això, és una excel·lent oportunitat per fer contactes i generar negoci amb empreses d'arreu del planeta. En clau de país, serveix per projectar Barcelona i Catalunya al món i, des d'un altre vessant, generar negoci per a altres sectors. Enguany, però, el MWC se celebra amb la incertesa d'on s'ubicarà en un futur proper. Barcelona lluita amb Milà, París i Munic per acollir el MWC durant el període 2013-2017. El Congrés de Telefonia Mòbil és una de les convencions més rellevants que es celebren al nostre país i, com a tal, no ens podem permetre el luxe de perdre-la. Hem de fer mans i mànigues per tal que el congrés romangui a Barcelona molts i molts anys més. s feina de tots/totes!

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat