Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 16 de de febrer del 2010 | 14:10
Crònica · Tecnologia i país

MWC: La capital catalana es projecta al món

Com cada any, des d'en fa cinc, la segona quinzena de febrer, a Barcelona, està marcada per la celebració del Congrés Mundial de Telefonia Mòbil (MWC).

Un període de temps que fa possible que la capital catalana es projecti al món gràcies a aquest important i rellevant esdeveniment tecnològic. Professionals, empresaris i homes de negoci de l'àmbit de la telefonia mòbil d'arreu del món s'hi desplacen per observar quines són les novetats i quines són les tendències de futur d'aquest sector.


Enguany, el congrés espera arribar a unes xifres de participació semblants a les de l'any passat, on uns 50.000 visitants i més de 1.300 expositors de diferents empreses van tenir-hi presència. El congrés és un lloc ideal per veure i analitzar quines són les tendències en serveis de telefonia mòbil. En aquests moments, entre les més destacades hi ha el creixement de l'accés mòbil a Internet: al món ja hi ha més persones que es connecten a la xarxa amb un dispositiu de butxaca que amb un ordinador. I aquest fet es plasma en la gamma de productes i de serveis que s'aniran oferint als usuaris.

D'altra banda, el MWC permetrà començar a percebre als professionals de la telefonia mòbil les primeres experiències de xarxes mòbils de quarta generació (4G). Altres camps molt actius del sector són els serveis vinculats al lloc on és l'usuari (navegació, realitat augmentada), la publicitat en el contingut i les aplicacions, l'ús del telèfon com a mitjà de pagament i la connectivitat mòbil entre diferents aparells: electrodomèstics, vehicles, maquinària que parlen per telèfon. Pel que fa a la presència catalana, cal esmentar que al MWC s'hi exposaran trenta-cinc empreses de telefonia mòbil i telecomunicacions. D'aquestes, disset ho faran a través d'ACC1Ó: l'organisme que treballa per potenciar i fomentar la internacionalització i la millora de la competitivitat de les empreses catalanes. La majoria d'aquestes empreses, entre les que destaquen SitMobile, InOut TV, Kinetical Business, Visual Engineering, Cyberclick Mobile, Digital Legends Entertainment o EyeOS, es dediquen a la confecció i desenvolupament d'aplicacions específiques per a aparells mòbils. Un camp, en el qual encara hi ha molt camí per recórrer i que, a la vegada, es tracta d'una font de constant innovació.

El MWC s'ha convertit en una cita de referència mundial, una trobada professional i de negoci d'una enorme potencialitat, ja que, les xifres d'aquesta indústria se situen al voltant dels 800.000 milions de facturació. Una quantitat gens menyspreable, en un sector que té la virtut de reinventar-se constantment. El congrés MWC, novament, serà una excel·lent oportunitat per saber cap a on va el món de la telefonia mòbil, així com fer possible l'intercanvi, el contacte i les oportunitats de negoci entre les empreses de tot el sector que s'hi desplacin. En clau de país, es tracta d'una esplèndida ocasió, sobretot en temps de crisi, per projectar Barcelona i Catalunya al món i, des d'un altre vessant, generar negoci per a altres sectors que poden aprofitar la seva estada a Barcelona: el sector hoteler, de la restauració i, òbviament, el propi tecnològic català, en sentit ampli.  

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat