Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 16 de de novembre del 2010 | 15:15
Crònica · Tecnologia i país

Google Trànsit per a la capital catalana

L'empresa nord-americana Google és, en aquests moments, una de les patums pel que fa a l'àmbit de la informàtica, les TIC, la innovació i la tecnologia en general. Juntament amb Apple, IBM i Microsoft, estem

parlant de les companyies de més pes, de més rellevància i que, constantment, es disputen la primera posició en aquest sector. Darrerament, però, si hi ha una empresa una mica més avançada, en una posició lleugerament més capdavantera, aquesta és, sense cap mena de dubte, l'empresa del GMail, Google.

La raó de tot plegat és l'aposta que aquesta multinacional ha fet per facilitar les necessitats que pugui tenir un usuari a la xarxa. Tot això s'inicià amb dos serveis principals: l'aplicació de correu electrònic on-line GMail i el seu cercador, el vaixell insígnia de la companyia i l'actual referent a la xarxa per a tots els internautes a l'hora de fer cerques. Arran d'aquestes, moltes altres han continuat apareixent: el calendari, eines de traducció, la revolució ofimàtica generada pel Google Docs, el navegador Chrome, el Google Maps o l'Android, un nou concepte de sistema operatiu que va molt més enllà del que s'entén per un sistema operatiu convencional i tradicional.

Dins d'aquesta línia de constant innovació, de repensar-se i d'oferir noves alternatives interessants, Google acaba de llançar un nou servei, una nova aplicació a Internet, basada en el seu Google Maps i en relació amb el nostre país, concretament amb Barcelona. Es tracta del Google Trànsit a Barcelona, un servei que proporciona a l'usuari quina és la millor alternativa per anar d'un lloc a un altre de la capital catalana utilitzant el transport públic que ofereix la ciutat. Feia temps que la companyia californiana estava treballant en aquesta funcionalitat per a Barcelona. Aquesta aplicació no només permetrà a l'usuari conèixer les millors rutes sinó que també per determinar-ne els horaris, així com veure les diferents empreses que ofereixen els transports (TRAM, TMB, EMT o FGC) i el temps necessari per dur a terme el viatge tenint en compte els transbords.

Amb el llançament, Barcelona s'incorpora, passa a formar part, de la xarxa de ciutats mundials sobre les quals Google ofereix aquest servei. Un grup que aglutina importants ciutats del planeta com Londres, París, Moscou, Los Angeles, Nova York, Vancouver o Brusel·les, per citar-ne algunes.

El Trànsit de Barcelona serà, o dit d'una manera millor, és ja un servei que, indubtablement, ajudarà a molts barcelonins/es o moltes altres persones de fora que visitin la capital del nostre país a fer els seus desplaçaments.

Una empresa que també cal destacar per ésser una de les grans companyies internacionals que està apostant, de manera més ferma i decidida, per la nostra llengua. Quelcom que queda demostrat pel fet que les seves principals eines: Gmail, el seu cercador, el Google docs, el traductor o el calendari, per esmentar-ne unes quantes, estan disponibles en llengua catalana.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat