Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 19 de de maig del 2009 | 14:06
Crònica · Tecnologia i país

L'estil Obama a la política catalana

S'apropen les europees i els partits polítics comencen a marcar perfil propi, presentar propostes i mostrar els seus projectes. La data és el proper 7 de juny i, per tant, divendres vinent a les zero hores es donarà el tret de sortida de la campanya electoral d'aquesta nova contesa.

De totes maneres, com dèiem, ja fa temps que la campanya ha arrencat i, aquests dies, tot plegat anirà a més, s'accentuarà. 

De nou, les noves tecnologies i, en especial, Internet, tornaran a tenir un paper rellevant. Els portals webs, els vídeoblogs, els blogs i altres eines de la xarxa seran instruments que la totalitat de forces polítiques empraran per tal de convèncer l'electorat. El referent en aquesta matèria, òbviament, continua essent Barack Obama i la campanya que va fer, que el va portar a ser el president dels Estats Units. En aquesta, el pes de les noves tecnologies i Internet fou determinant. Va aconseguir ingressos i, a més, va captar bona part del vot jove nord-americà. Un mirall per a moltes altres democràcies del planeta. Entre les quals, la nostra, evidentment.

L'estil Obama, a la política catalana, es veu reflectit en la campanya que Ramon Tremosa, l'economista independent que presenta CiU com a cap de cartell, està duent a terme. La seva web permet fer aportacions, donacions a totes aquelles persones que ho considerin oportú. I, d'altra banda, a part de les eines ja tradicionals, incorpora nous elements. El més significatiu és el Joc de la Unió Europea. En aquest joc, Catalunya es presenta com un país diferenciat de la UE. Euskadi, Galícia, Escòcia i el País de Gal·les també reben el mateix tractament. L'objectiu d'aquest concurs per a tot aquell usuari que hi participa és respondre el màxim nombre de preguntes de cada nació europea en el menor temps possible. La candidatura de CiU pretén que els joves catalans, que usen la xarxa habitualment per informar-se, entretenir-se i comunicar-se, s'interessin pel projecte europeu de la federació a través de les potencialitats que les noves tecnologies ofereixen.

La idea és positiva, els elements tecnològics s'han d'aprofitar i el mirall Obama és tot un referent incontestable. Ara bé, presentar la Unió Europea al voltant de les nacions per fer-hi encabir la nostra, malauradament no és la realitat. La UE es basa en els estats. Està formada per estats. I com deia aquell, qui no és estat no hi és comptat. Per tant, les polítiques, els projectes, les iniciatives han d'anar en aquesta direcció si algun dia volem tenir-hi presència pròpia. La resta és fer volar coloms.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat