Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 23 de de juliol del 2013 | 13:15
Crònica · Tecnologia i país

ADCAT 2020 o com ha d'ésser el futur entre TIC i país

Les noves tecnologies han arribat a les nostres vides per quedar-s'hi. No són un fi en elles mateixes. Són un instrument, una eina per millorar el nostre dia a dia. I, afortunadament, no són estàtiques. Són d'un dinamisme esfereïdor.

És més, cada dia, les nostres vides tenen més dependència de les TIC, de serveis i productes tecnològics que milloren la nostra qualitat de vida, el nostre benestar i que fan més competitives i productives les nostres empreses.

Però com estarem –com a societat- respecte les TIC, a mig termini? Quina realitat tindrem l'any 2020? Com podem arribar-hi d'una manera satisfactòria? Quines accions, iniciatives i projectes hem de tirar endavant per assolir-ho? I, més important i rellevant, quina és l'estratègia a seguir i desenvolupar per tal que la ciutadania i el país en el seu conjunt aprofiti totes les potencialitats de les TIC en l'horitzó 2020?

Això és el que tracta de donar resposta l'Agenda Digital per a Catalunya 2020 (ADCAT 2020), que es va fer pública el passat 2 de juliol. L'ADCAT, que s'emmarca i s'alinea amb l'Agenda Digital Europea 2020 (ADE 2020), és l'estratègia que hem de seguir com a país pel que fa les TIC i, per tant, es tracta d'un full de ruta clar per tal que Catalunya estigui al mateix nivell que els països europeus més avançats en l'aprofitament de les TIC.

L'Agenda Digital 2020 està liderada per l'administració pública d'aquest país, en concret pel Departament d'Empresa i Ocupació i la DGTSI, al voltant del Consell TIC de Catalunya, l'òrgan assessor en matèria tecnològica del govern. En aquest òrgan també hi ha són presents col.legis i entitats tecnològiques de pes del país.

Eliminar els obstacles, afavorir els beneficis, aconseguir tots els avantatges que poden aportar les noves tecnologies a les persones, a les empreses, a la societat en el seu conjunt, al país. Aquest és el principal objectiu, la finalitat prioritària que pretén assolir l'estratègia ADCAT 2020. Com a societat, com a país no ens podem permetre el luxe d'improvisar en aquest transcendental aspecte. Les TIC tenen un pes brutal en el nostre dia a dia, en la nostra economia. Poden i han d'aportar molt per transformar la nostra societat, per millorar-la, per treure'n el màxim rendiment. I per assolir-ho, ho hem de fer d'una manera coordinada, treballada i deixant de banda, tot el que sigui improvisar i no estar alerta.

És bo... Millor dit, és necessari traçar aquesta estratègia i encarar el futur d'una forma òptima. Hem d'arribar-hi en les millors condicions. Si més no, ens hem de felicitar per la iniciativa, pel projecte ADCAT 2020.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat