Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 5 de d'abril del 2011 | 16:39
Crònica · Tecnologia i país
Carles Toronjo i Manyé
Enginyer de Telecomunicacions @CarlesToronjo

"#5anys" de Twitter

Ara fa uns dies, parlàvem de les jornades de la Catosfera que es varen celebrar a Granollers. En aquestes, la xarxa social Twitter hi va tenir un paper del tot central, com diria l'expresident Pujol, va erigir-se en el pal de paller.

Quarta edició de la Catosfera, a Granollers

Una eina que com ja s'ha dit, per activa i per passiva, ha canviat la manera d'utilitzar internet a tota la comunitat d'usuaris i usuàries de la xarxa d'arreu del món.

Durant aquelles jornades, basades en l'esmentada xarxa social, cal dir que el seguiment que va haver a través del mateix Twitter de l'esdeveniment fou espectacular. Com a dades més significatives, cal dir que el tema "#catosfera" fou el "trending topic" o, dit d'una manera més nostrada i entenidora, la paraula clau, el tema més emprat a Twitter durant els dos dies que van durar les jornades. O, d'altra banda, el nombre de piulades, de missatges, de comentaris, amb el hashtag "#catosfera", va superar, i de llarg, les mil cinc-centes. Una xifra gens menyspreable per a un país com el nostre.

I tot això va succeir, va coincidir en el temps amb una altra efemèride força significativa i rellevant. Aquella mateixa setmana, Twitter celebrava el seu cinquè aniversari. La xarxa social de més pes a internet s'activava, fa cinc anys, amb alguns missatges de Jack Dorsey, un dels fundadors de la xarxa social, que en els seus primers moments va anomenar-se Twttr. Algunes de les piulades inicials van ésser: 'Configurant el meu Twttr' o 'Convidant els companys de feina'. D'aquesta manera, naixia Twitter un 21 de març de l'any 2006.

Després de cinc anys, aquesta xarxa social ens està oferint una nova manera d'apropar-nos a internet, un nou mitjà per comunicar-nos, de relacionar-nos entre nosaltres mateixos o d'informar. Sense cap mena de dubte, la xarxa social dels 140 caràcters, els hàshtags (#), els enllaços (http://bit.ly...) o els "@" s'ha convertit en una eina de comunicació i d'informació potent, utilitzada per tothom: persones a títol individual, particulars, empreses, entitats, organitzacions, institucions, etcètera. I en tota mena de situacions: per afers personals, temes de negocis, notícies, retransmissions esportives, lleure, feina, retransmissions d'actes de tot tipus, etcètera.

Hores d'ara, cal esmentar que Twitter compta amb més de dos-cents milions d'usuaris i usuàries, que publiquen cada dia una mitjana de cent quaranta milions d'apunts, les anomenades piulades o "tweets".

Poc s'ho podia pensar Jack Dorsey que el seu Twttr seria una autèntica revolució tecnològica, comunicativa i informativa. De la mateixa manera que no sabem què succeirà d'aquí a cinc anys en aquest apassionant món tecnològic que és internet. Un món on les revolucions, els canvis es produeixen amb una velocitat molt elevada. De ben segur que tornarem a quedar ben esglaiats i astorats!

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat