Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 24 de de gener del 2012 | 16:37
Crònica · Tecnologia i país
Carles Toronjo i Manyé
Enginyer de Telecomunicacions @CarlesToronjo

Best Global Brands i model TIC

L'any acaba de començar i, com és habitual, s'ha publicat l'informe anual "Best Global Brands".

Aquest estudi, elaborat per diferents agències i mitjans especialitzats com és el cas de Bloomberg en base a diferents criteris, indica quines són les companyies més valorades a nivell mundial. Enguany, cal destacar que de les deu primeres de la llista, sis són de l'àmbit de la tecnologia.

Coca-Cola lidera el llistat i, rere d'aquesta, s'hi col·loquen tres tecnològiques: IBM, Microsoft i Google. Intel, Apple i HP són les altres tecnològiques que formen part del "top-ten". D'entre elles, cal esmentar Apple. La multinacional de la poma mossegada ha fet un salt, en el darrer any, de nou posicions, situant-se enguany en la vuitena posició.

Una altra dada significativa de les deu primeres empreses és que totes elles són nord-americanes, el que significa la força, la potència dels EEUU i la important presència en la seva economia de les tecnològiques.

A Catalunya, al nostre país, encara som lluny. No només pel que fa a què alguna empresa catalana pugui situar-se dins del top-ten sinó que també en relació a què el sector tecnològic tingui un pes molt significatiu en l'economia catalana. Actualment, el sector tecnològic del país i el govern es troben immersos en ple procés de diàlegs competitius del que ha de ser el nou model TIC de la Generalitat de Catalunya. A banda de les grans multinacionals tecnològiques, les petites i mitjanes empreses del país també hi són presents i amb ganes de planta'ls-hi cara a través de fórmules com és el cas de les unions temporals d'empreses ( UTE ) o el que és el mateix la unió d'empreses per tal de poder competir millor.

Aquesta fórmula pot ésser l'inici, en alguns dels casos, d'una empresa més gran, més forta, que tingui més musculatura i que, per tant, pugui tenir més presència a l'interior del país, però també fora. Un mecanisme per internacionalitzar d'una millora manera l'empresa catalana, per generar més riquesa, per tractar d'innovar més i millor, per aconseguir una millor diversificació i complementarietat per tal de poder abordar i donar millor resposta a les necessitats dels clients, siguin d'on siguin. Una fórmula impulsada i desitjada pel nostre govern, amb l'objectiu de fer créixer el TIC català.

Amb el nou model TIC, el govern pretén un estalvi econòmic, com és obvi i evident en temps de crisi, però també i més important la transformació de l'administració cap a una de més eficient i el creixement del nostre TIC, tot actuant com a força tractora.

Esperem que el nou model TIC sigui un èxit per al país i permeti que aquest sector agafi pes i rellevància en l'economia catalana, i per què no que alguna de les UTEs constituïdes mitjançant aquest pugui ésser la llavor d'una gran empresa, reconeguda i valorada a nivell internacional, que pugui emergir d'aquí uns anys en el Best Global Brands.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat