Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 14 de de juny del 2011 | 16:38
Crònica · Tecnologia i país
Carles Toronjo i Manyé
Enginyer de Telecomunicacions @CarlesToronjo

Catalunya totalment connectada

Fa uns anys, el govern de la Generalitat de Catalunya va tirar endavant un projecte per tal de proporcionar els principals serveis de telecomunicacions a la totalitat de la població catalana, amb independència del seu lloc de residència. Era el Pla Catalunya Connecta, que el nou executiu català vol fer anar més enllà.

Sota el nom de Pla Catalunya Connecta el govern català pretenia fer arribar la cobertura dels serveis de televisió digital terrestre, telefonia mòbil i banda ampla, com a mínim, als nuclis de població de més de 50 habitants, i cobertura de banda ampla i telefonia mòbil a tots els polígons industrials de Catalunya. D'aquesta manera, Catalunya podria esdevenir un país connectat, on tots els seus habitants i les seves empreses podrien aprofitar totes les potencialitats i els avantatges que aporten les noves tecnologies.

Amb l'arribada del nou executiu, s'ha volgut anar més enllà en aquest transcendental àmbit. Ara fa uns dies, el director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya, Carles Flamerich i Castells, presentava el projecte "Banda Ampla Rural Satèl·lit (BAR-SAT)", la finalitat del qual és la de donar accés a la banda ampla, a Internet, a tots aquells ciutadans i ciutadanes d'aquells indrets del nostre país que no tenen cobertura d'aquest servei per les altres vies que, a dia d'avui, estan disponibles i que són l'ADSL, el WiMAX o la tecnologia mòbil 3G. El projecte, que pot beneficiar fins a 2.200 usuaris/àries, suposa una inversió d'1,8 milions d'euros i està cofinançat a parts iguals per la Generalitat de Catalunya, a través del pla Catalunya Connecta, i el Fons Europeu de Desenvolupament Regional 2007 - 2013 (FEDER).

Mitjançant aquesta extensió del Catalunya Connecta, s'assoleix la universalització de la banda ampla al nostre país. Tots els catalans i les catalanes, independentment d'on visquin, així com la totalitat de les empreses catalanes, amb independència d'on estiguin ubicades, tindran la possibilitat de poder accedir a Internet d'alta velocitat.

Amb la posada en funcionament d'aquest nou servei, Catalunya ha fet una passa més per tal de superar la fractura digital. És un país més cohesionat, més vertebrat, més avançat, més equilibrat i més competitiu. Les noves tecnologies són sinònim de qualitat de vida, d'oportunitat, de benestar, de competitivitat i amb aquest projecte aquestes arribaran a la totalitat del nostre territori. El govern ha demostrat, doncs, vocació de servei, tot pal·liant les mancances de les operadores privades, i ha entès el país, com ha d'entendre'l, en la seva absoluta i rotunda totalitat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat