Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 14 de de maig del 2013 | 16:01
Crònica · Tecnologia i país
Carles Toronjo i Manyé
Enginyer de Telecomunicacions @CarlesToronjo

La indústria de les 'apps'

Internet i les noves tecnologies són una font constant de canvis, de millores, de noves possibilitats i oportunitats. Sobretot, això darrer, com dèia una oportunitat per a la millora de la nostra vida quotidiana, del nostre benestar.

En aquesta línia, és molt significatiu l'aparició del concepte de mobilitat, que ens estan donant, principalment, els smartphones i les tauletes.

Aquests ens estan permetent estar connectats, fent ús de les possibilitats i els recursos que proporcionen les noves tecnologies, des d'allà on siguem –a casa, a la feina, en un restaurant, aeroport… La vella idea de què per estar connectat a internet calia estar al davant d'un ordinador ha quedat enterrada per sempre més. És més, les darreres dades ens informen que, hores d'ara, ja ens connectem a internet més a través dels dispositius mòbils que no pas des d'ordinadors convencionals.

Apareguts i consolidats uns nous dispositius que fan possible el connectar-se a internet des de qualsevol racó del món, també han sorgit noves possibilitats associades a aquests. Em refereixo a les aplicacions –les famoses apps. Aquestes són programes informàtics que ens faciliten o que ens ajuden en totes aquelles qüestions imaginables. Estem parlant de les operacions i gestions més bàsiques de banca, de la lectura d'un diari, de la cerca d'un restaurant, d'un videojoc, de la cerca i pagament d'un taxi, etcètera. Un camp, doncs, infinit de possibilitats.
Les 'apps' aglutinen noves tecnologies, innovació, creativitat i talent. És hora de conrear aquest camp al màxim"
Les apps han obert un nou mercat, una nova indústria amb moltes oportunitats al darrere. Tantes com les possibles necessitats que tinguin els usuaris o les usuàries de tauletes i telèfons intel·ligents. Cal dir que les empreses s'han abraonat a la conquesta d'aquest nou mercat, però també molts emprenedors i petites empreses que hi han vist nínxols de mercat. Val a dir que els recursos a invertir, per part d'un emprenedor, per transformar la seva idea en app, no són molt elevats i la seva comercialització també és relativament senzilla amb les plataformes que ofereixen Google, per a telèfons Android, i Apple. Aquest fet, està comportant que, al nostre país, als vivers i incubadores d'empreses, una gran part de les empreses que s'inicien tenen el negoci de les apps com la seva activitat única o principal.

Per donar impuls, creixement i més força al sector, també s'estan impulsant iniciatives transversals. És el cas, per exemple, d' Apps4BCN. Es tracta d'un projecte, encapçalat per l'Ajutament de Barcelona, que pretén donar visibilitat a totes aquelles apps que tinguin valor, siguin útils i suposin una millora per a Barcelona i la seva ciutadania. Les apps són una nova indústria per al país. Un nou mercat amb moltes potencialitats i on s'hi poden trobar oportunitats, tant per als demandants com per als ofertants. Un camp que aglutina, a la vegada, noves tecnologies, innovació, creativitat i talent. És hora de conrear-lo al màxim.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat