Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 4 de de febrer del 2014 | 14:19
Crònica · Tecnologia i país
Carles Toronjo i Manyé
Enginyer de Telecomunicacions @CarlesToronjo

L'estat de l'art del TIC català

El 55% de les empreses del sector tecnològic català ja surten a fora, a l'exterior, per tal de vendre els seus productes i els seus serveis a qualsevol racó del planeta. Aquesta és una de les dades més significatives i rellevants de l'estudi "Baròmetre del sector tecnològic a Catalunya" de l'any passat 2013.

Com cada principi d'any, i ja en fa sis, de manera totalment consecutiva, la Fundació Cercle Tecnològic de Catalunya (CTecno), en col·laboració amb l'empresa d'anàlisi i investigació TIC Penteo, està realitzant el baròmetre d'enguany.

El Baròmetre TIC català és un dels productes més significatius d'una de les organitzacions tecnològiques de referència al nostre país, com és el CTecno (www.ctecno.cat). Un estudi que analitza, d'una manera molt exhaustiva i profunda, la situació, o com s'acostuma a dir, l'estat de l'art de les empreses del sector tecnològic a Catalunya i, respecte a la seva evolució en els anys que han de venir, en fa una previsió. Tothom que vulgui col·laborar-hi, que vulgui i tingui interès en dir la seva sobre quin és l'estat de l'art del sector TIC català, pot fer-ho clicant aquest mateix enllaç.

L'informe 2013 atorgà una valoració general del sector tecnològic català de 6,1 punts sobre 10, el que significa un ascens de 0,8 punts respecte el resultat obtingut el 2012. D'altra banda, cal esmentar també que el Baròmetre conclou que les empreses del sector TIC català es consideren competitives, tot valorant aquest aspecte amb una qualificació de 7,2 punts.

D'ençà de la seva primera edició, el baròmetre del sector tecnològic és un dels informes, un dels estudis de referència al nostre país pel que fa a l'anàlisi del sector de les tecnologies de la informació i la comunicació, ja sigui des de la percepció dels professionals que l'integren com del conjunt d'empreses que formen part de la demanda, és a dir, empreses que requereixen de serveis TIC per millorar la seva productivitat, competitivitat i eficiència. Una eina, hores d'ara, ja imprescindible per copsar com es troba el sector TIC català i, d'altra banda, per conèixer i saber quines són les accions i les iniciatives necessàries per tal que pugui esdevenir una de les puntes de llança de la nostra economia.

Ara és l'hora del treball de camp, l'anàlisi i l'estudi de la situació. D'aquí pocs mesos, en tindrem els resultats. Serà moment de tornar a parlar-ne.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat