Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 25 de de juny del 2013 | 17:22
Crònica · Tecnologia i país
Carles Toronjo i Manyé
Enginyer de Telecomunicacions @CarlesToronjo

Més internacionalització del TIC català

El 55% de les empreses del sector tecnològic català ja surten a l'exterior per tal de vendre els seus productes i serveis. Aquesta és una de les dades més significatives i rellevants del Baròmetre del sector tecnològic a Catalunya 2013.

Una xifra que suposa un increment de 8 punts respecte l'any anterior, on el percentatge d'empreses que havien dut a terme negocis fora de l'estat espanyol se situava en el 47%.

L'informe 2013 atorga una valoració general del sector tecnològic català de 6,1 punts sobre 10, el que significa un ascens de 0,8 punts respecte l'any passat. D'altra banda, cal esmentar també que el Baròmetre conclou que les empreses del sector TIC català es consideren competitives, tot valorant aquest aspecte amb una qualificació de 7,2 punts.

Dilluns passat, el Cercle Tecnològic de Catalunya (CTecno) presentava en societat, i en el marc del seu desè aniversari, la cinquena edició d'aquest estudi, el principal objectiu del qual és avaluar l'estat i l'evolució del sector tecnològic al nostre país.

Segons els propis professionals del sector, l'opinió dels quals és recollida al Baròmetre, el fet de poder comptar a les empreses amb professionals amb una important experiència i, d'altra banda, el suport i l'assessorament d'entitats públiques, com podria ésser el cas d'ACC1Ó a Catalunya, són els dos aspectes que més poden afavorir la internacinalització d'una empresa.

Pel que fa als mercats que atreuen més les empreses TIC catalanes que surten a l'exterior, cal dir que la majoria d'aquestes opten per la Unió Europea dels 15 i, en segon lloc, per Llatinoamèrica. La proximitat geogràfica per al primer cas i la cultural, en el segon, són les raons evidents d'aquesta tria. Les dades recollides en aquest Baròmetre 2013 posen de relleu també com la situació i les perspectives de futur de les empreses internacionalitzades és més positiva que la d'aquelles que encara no han iniciat negocis a l'estranger.

D'ençà de la seva primera edició, el baròmetre del sector tecnològic és un dels informes, un dels estudis de referència al nostre país pel que fa a l'anàlisi del sector de les tecnologies de la informació i la comunicació, ja sigui des de la percepció dels professionals que l'integren com del conjunt d'empreses que formen part de la demanda, és a dir, empreses que requereixen de serveis TIC per millorar la seva productivitat, competitivitat i eficiència. Una eina, hores d'ara, ja imprescindible per copsar com es troba el sector TIC català i, d'altra banda, per conèixer i saber quines són les accions i les iniciatives necessàries per tal que pugui esdevenir una de les puntes de llança de la nostra economia.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat