Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 21 de de juny del 2011 | 16:41
Crònica · Tecnologia i país
Carles Toronjo i Manyé
Enginyer de Telecomunicacions @CarlesToronjo

MWC: l'hora de la veritat

Barcelona ha estat la capital de la telefonia mòbil durant els darrers anys. El Congrés Mundial de la Telefonia Mòbil (MWC), que ha celebrat les seves últimes edicions a la capital catalana, ha estat l'aparador que ha permès que el Cap i Casal esdevingués un referent pel que fa a la telefonia mòbil, en particular, i a les noves tecnologies, en general.

Un esdeveniment que ha projectat Barcelona i, conseqüentment, Catalunya al món i l'ha situat a l'avantguarda tecnològica. El proper mes de febrer, Barcelona acollirà el que podria ésser el seu darrer MWC. L'organització d'aquest esdeveniment està debatent, actualment, quina serà la propera destinació del MWC, de cara al període 2013-2017. A banda de Barcelona, París, Milà i Munic opten també per ésser la nova seu del Congrés. La intensitat del debat, cada cop, s'està accentuant més. I més si es té present que l'associació organitzadora del Mobile World Congress té la intenció de decidir en breu la ciutat guanyadora i que, per tant, albergarà l'acte.

A casa nostra, i en vista de la situació, s'han fet més passes amb l'objectiu de posar tota la carn a la graella per tal que el congrés més rellevant i important de telefonia no es mogui i es continuï celebrant a Catalunya, cinc anys més. La setmana passada, el Govern de la Generalitat, a través del Departament d'Empresa i Ocupació, signava un conveni de col·laboració amb el Govern espanyol, a través del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç, i l'Ajuntament de Barcelona, pel qual les tres administracions es comprometien a donar suport conjunt a la candidatura de Barcelona.

Una iniciativa, una proposta, una actuació necessària però no suficient. Caldrà molta més feina, molta més activitat aquestes setmanes si volem retenir el MWC. Les institucions catalanes i les de l'Estat, en aquest cas concret, aniran juntes, unides en pro d'un objectiu compartit: que el Congrés Mundial de la Telefonia Mòbil romangui a Catalunya. Però no només des de les administracions, sinó que també des del sector empresarial, la societat civil, les universitats, el món acadèmic català cal fer totes les accions possibles amb la finalitat que el MWC es quedi a Barcelona. I la pregunta seria: Per què? Doncs és molt clar. Fins ara, la celebració del Mobile World Congress a Barcelona ha suposat un retorn de més de 250 milions d'euros per cada edició que s'hi ha organitzat. El sector tecnològic del país, però també d'altres, com per exemple l'hoteler, el de la restauració i, en definitiva, el del turisme han obtingut força guanys a través d'aquest esdeveniment. Un estímul, òbviament, molt cabdal per a l'economia catalana, en uns moments de crisi, durs i complicats.

Barcelona i Catalunya no es poden permetre el luxe de perdre el MWC. I més si tenim en compte les previsions que indiquen que l'impacte econòmic per a la ciutat seria de fins a 375 milions d'euros per cada any que se celebri, més enllà de totes les connotacions positives que representa per al sector tecnològic del nostre país.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat