Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 17 de de maig del 2011 | 16:26
Crònica · Tecnologia i país
Carles Toronjo i Manyé
Enginyer de Telecomunicacions @CarlesToronjo

Òmnium: TIC, 2.0 i Twitter

TIC, 2.0 i Twitter. Aquesta és la nova tríada, la nova combinació, els nous elements que l'entitat catalanista de referència al Principat de Catalunya, Òmnium Cultural, està emprant per tal de fer la seva tasca de defensa i de projecció del país, de la seva cultura i de la seva llengua.

Sota el títol "#omniumtwits, les TIC al servei del país", l'entitat ha obert un cicle de conferències per parlar d'educació, cultura i política, des d'una altra òptica, des d'una altra visió, des d'una altra perspectiva: la que estan proporcionant, la que estan oferint-nos les noves tecnologies, el món 2.0 i, en especial, la xarxa social Twitter.

El primer acte del cicle, celebrat dijous passat, fou dedicat a l'educació i a la nova concepció del model educatiu i de la manera d'educar que la irrupció de les noves tecnologies hauria de significar per als nostres estudiants. Les TIC poden aportar molt. Tenen moltes potencialitats. Però cal saber aprofitar-les amb l'objectiu que siguin un instrument útil i eficaç en l'educació de les noves generacions. Unes eines que facilitin l'aprenentatge, els coneixements i la formació en els nostres joves i infants.

Les TIC són transversals, i com a tal, són instruments que es poden aplicar i emprar en tots els àmbits. A l'educació, però també a la resta. És el cas de la cultura i la política. D'aquí que les properes xerrades que Òmnium organitzarà sota el paraigües d'aquest cicle aniran destinades a parlar d'aquests àmbits i l'impacte que han tingut en aquests les TIC, el 2.0 i Twitter.

En la política ja hem comentat diverses vegades, des d'aquesta crònica, que les noves tecnologies i, concretament, la xarxa social Twitter ha provocat un canvi, una nova manera de fer política i d'apropar polítics i ciutadans. Aquesta eina està permetent a la nostra classe política contactar directament amb la ciutadania, dialogar amb ella i intercanviar opinions, idees i propostes. És ben curiós com aquesta eina de nanoblogging que permet missatges, tweets -piulades, per dir-ho d'una manera més nostrada- de fins a 140 caràcters ha revolucionat el món de la xarxa des de fa un temps.

Aquests moments de campanya electoral que estem vivint per a les eleccions muicipals del 22M, hores d'ara, a Catalunya, són un exemple clar del que acabem de comentar: l'impacte i la revolució que les TIC han suposat en l'estratègia política. Només cal entrar al Twitter i veure com els candidats i els partits polítics intenten treure-hi el màxim de suc.



Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat