Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 1 de de març del 2011 | 16:59
Crònica · Tecnologia i país
Carles Toronjo i Manyé
Enginyer de Telecomunicacions @CarlesToronjo

Revolució tecnològica a Tribuna.cat

Divendres passat s'estrenava el nou web del nostre diari. Tribuna.cat es mostrava als seus lectors amb la que serà a partir d'ara la seva nova maqueta.

Tribuna_web2

Barcelona · Un nou disseny de portal que reflecteix modernitat, agilitat, flexibilitat i accessibilitat. I també allò que és més rellevant i significatiu: el poder oferir els seus continguts, les seves reflexions i les seves informacions en un format que s'adeqüi al màxim a les necessitats i les demandes informatives dels lectors i les lectores d'aquest mitjà líder a la xarxa pel que fa a la reflexió i l'opinió en l'àmbit del sobiranisme i el catalanisme.

Com no podia ésser d'una altra manera, en els temps en què ens movem, el canvi tecnològic de Tribuna.cat no és només un canvi d'imatge amb l'objectiu d'actualitzar-se i posar-se al dia. Tribuna.cat s'afegeix i s'endinsa en el món de la comunicació 2.0. Les xarxes socials seran, a partir d'ara, un important àmbit d'actuació on el nostre mitjà hi aportarà les seves reflexions, opinions i continguts i que, d'altra banda, serviran per encetar i dialogar al voltant de les qüestions més candents i d'actualitat del catalanisme i el sobiranisme al nostre país.

Com ja hem comentat alguna vegada, les xarxes socials han revolucionat totalment el panorama d'Internet. Un impacte que, segons alguns experts, pot fer que el paper dels portals o el web canviï. Ens referim a què aquest ja no sigui l'element central i aglutinador de la xarxa. Un fet provocat, òbviament, per les xarxes -i en especial pel Twitter i el Facebook- que es postulen per tal d'agafar aquest paper al món d'Internet. Es pot dir que, avui en dia, la disjustiva ja no és: o tens web o no existeixes. Actualment, caldria dir o, dit d'una manera millor, cal dir que o ets present a les xarxes socials o no existeixes.

El Twitter és una eina que es basa en l'enviament de missatges, piulades en nomenclatura tuitaire, de fins a cent quaranta caràcters a tota la xarxa de contactes que un usuari pugui tenir. Una limitació de caràcters que no té, per exemple, el Facebook. Aquesta xarxa social té una sèrie de funcionalitats i prestacions que permeten fer el seguiment de les piulades dels usuaris que hom tingui, separant-los per llistes, o recuperant el seu contingut a través de la recerca per "hàshtag", el que podríem dir-ne una etiqueta que identifica la informació del "tweet". O com passa també al Facebook enriquir i aportar més informacions als missatges a través d'afegir-hi enllaços.

Com dèiem, les xarxes socials han capgirat Internet, li han donat un altre enfocament, des de fa un temps, i es pot dir que, actualment, Facebook i Twitter, són les dues xarxes socials per excel·lència.

Cal felicitar a Tribuna.cat per haver fet aquest nou pas tecnològic i encoratjar-los en aquesta línia d'innovació tecnològica i de continguts, d'informació i de reflexió en la seva línia editorial nacional de coincidència i complicitat amb tots els sectors emergents del sobiranisme. Ara ja és qüestió que vosaltres fidels lectors i lectores de Tribuna.cat us uniu i seguiu el nou usuari de Twitter @tribunacat i, a la vegada, es feu amics del Tribuna a Facebook i feu aportacions, valoracions i comentaris sobre tot allò que cregueu oportú i convenient. Endavant!

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat