Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 6 de de setembre del 2010 | 14:08
Crònica · Territori

Bones dades per l'aigua a Catalunya

L'estalvi d'aigua és un dels eixos de la política hidrològica del Govern de la Generalitat, i des de fa temps les dades li juguen a favor. Després de la sequera que va patir el Principat els anys 2007 i 2008, on es van produir nombroses restriccions d'aigua a

tot el país, sembla que els catalans fem ara un consum racional i sostenible, adoptem una actitud més responsable i n'estalviem més que mai, fins i tot sense repetir-se les restriccions. Ho diu l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), que ha quantificat que en els últims tres anys el Principat ha estalviat més de 101 hectòmetres cúbics d'aigua, una quantitat gairebé equivalent a l'embassament de la Baells ple, que té una capacitat màxima de 109 hectòmetres cúbics.

Segons l'empresa pública de la Generalitat, el període de major estalvi es va produir entre el maig i juliol de 2008, coincidint amb el període de major intensitat de la sequera per esgotament de l'aigua embassada. Durant tot l'any 2008, l'estalvi va ser de 37,8 hectòmetres cúbics, una xifra que es va mantenir el 2009, tot i haver superat l'episodi de sequera i registrar un any de bonança hidrològica amb els embassaments plens. Finalment, la tendència durant els primers set mesos de 2010 constata que la ciutadania continua fent un important estalvi d'aigua, assolint els 30 hectòmetres cúbics d'aigua.

Aquest estalvi posa de manifest la interiorització d'uns hàbits sostenibles permanents per part de la ciutadania que, acompanyats per mesures d'estalvi excepcionals impulsades des de 2008 pel Govern de la Generalitat, comencen a portar bons resultats. Les mateixes bones notícies caldria esperar-les de les polítiques de dessalinització, reutilització, recuperació d'aqüífers i millora i l'eficiència de les xarxes.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat