Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 26 de d'abril del 2010 | 14:37
Crònica · Territori

Catalunya despunta en el "treball verd"

Més enllà de la crisis, l'economia europea està vivint una revolució silenciosa però molt positiva. Fa un any vam conèixer que l'anomenada "economia verda" a Europa ja genera més llocs de treball que les indústries contaminants. Abans de seguir, cal fer un aclariment: l'economia verda és la que generen els sectors de les tecnologies de la informació i la comunicació, la rehabilitació i l'edificació sostenible, dels cultius agroenergètics, o dels automòbils ecoeficients, i l'economia contaminant prové de sectors tradicionals basats en la mineria, l'electricitat, el gas, el ciment, el ferro o l'acer. Es podria dir d'una altra manera: les polítiques que afavoreixen les energies renovables o el transport sostenible, és a dir, les polítiques respectuoses amb el clima i les tecnologies, són ara mateix les que contribueixen més positivament a l'economia.

Doncs bé, la setmana passada es va conèixer a partir d'un estudi fet per la Fundació Biodiversitat, entitat vinculada al Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí, que a l'Estat espanyol, Catalunya és qui lidera aquest canvi estructural en l'economia, amb dades molt superiors a la mitjana europea. L'estudi no només ressalta el creixement espectacular que ha tingut aquest tipus d'economia des de 1999, on s'han triplicat els llocs de treball en els sectors apuntats, sinó que pronostica que les xifres de "treball verd" seguiran incrementant-se en els propers anys, afavorits per un marc normatiu favorable a l'economia sostenible, i pel naixement de nous treballs en àmbits emergents, i amb un alt potencial laboral. Fins i tot algunes estimacions apunten que en el 2020 l'increment en aquests sectors serà d'un milió de llocs de treball. Caldrà seguir de prop l'evolució d'aquestes dades a Catalunya, i més en un moment on ja ningú qüestiona els beneficis no només econòmics, sinó també ambientals, d'aquest canvi en el model econòmic.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat