Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 30 de de març del 2011 | 16:26
Crònica · Territori

La SCOT premia el Catàleg de paisatge de les Comarques Gironines, de l'Observatori del Paisatge

El Catàleg de paisatge de les Comarques Gironines, elaborat per l'Observatori del Paisatge de Catalunya sota la direcció i coordinació del geògraf Joan Nogué i l'ambientòleg Pere Sala, ha estat guardonat amb el Premi Territori.

Observatori del Paisatge

Barcelona · El guardó que concedeix la Societat Catalana d'Ordenació del Territori (SCOT) , filial de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC), que enguany ha arribat a la segona edició, premia el millor pla, projecte, o iniciativa d'ordenació o gestió del territori finalitzat en els dos darrers anys (2009-2010) a Catalunya. El jurat del Premi ha destacat el caràcter innovador, el valor exemplificador i l'interès conceptual i aplicabilitat del Catàleg. Els membres de jurat han considerat el projecte de l'Observatori "com una peça clau per la valoració i la intervenció en el paisatge i per una bona ordenació i gestió del territori".

A més, assenyalen el fet que en la seva elaboració s'hagin aplicat els processos de participació ciutadana, la concreció interinstitucional i la interdisciplinarietat de l'equip. El catàlegs de paisatge de les Comarques Gironines és el quart catàleg dels set que elabora l'Observatori del Paisatge, concebuts normativament com les eines per a l'ordenació i la gestió del paisatge des de la perspectiva del planejament territorial.

Per a l'elaboració del Catàleg de paisatge premiat, l'Observatori ha comptat amb el coneixement i l'experiència d'un equip de la Universitat de Girona i de la Universitat Politècnica de Catalunya. En una nota emesa per l'Observatori del Paisatge, l'entitat "vol agrair de manera especial la complicitat i la col·laboració desinteressada de moltes entitats i persones del territori, coneixedores i amants del seu paisatge".

L'Observatori del Paisatge de Catalunya és l'ens d'assessorament de l'administració catalana i de conscienciació de la societat en general en matèria de paisatge. En els seus sis anys de vida, ha obtingut un elevat reconeixement internacionalment i és cridat constantment com a assessor en les principals institucions europees. L'activitat de l'Observatori es pot seguir a través del seu web i del seu twitter (@catpaisatge).

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat