Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 14 de de setembre del 2006 | 13:26
Editorial · Política

Qui fa el rídicul, molt honorable President?


Des de Tribuna Catalana sempre hem defensat i respectat la figura del President de la Generalitat perquè és el president del nostre país. Per això ens han dolgut certes desconsideracions i atacs polítics que desprestigiaven o intentaven erosionar al màxim representant de la nostra nació. Avui, doncs, amb l'autoritat moral d'haver sigut coherents voldríem demanar al President que deixi el càrrec honorablement. Se li agraeixen els serveis prestats, però ni ell ni ningú té la potestat per posar portes al camp i desautoritzar les opcions de futur. Maragall va manifestar ahir, durant la celebració de la Diada, que veia ridícul que Catalunya vulgui assolir la independència, que és la condició natural dels pobles lliures -també dins de la Unió Europea- però ¿no és més ridícul assegurar que l'autonomia catalana és la més important de què gaudeix un país sense estat a Europa quan avui qualsevol polític català signaria un xec en blanc per tenir l'Estatut d'autonomia del País Basc i el seu concert econòmic? El president Pujol mantenia que ell no era independentista, que no hi havia les condicions objectives per obtenir la independència, però deia: "jo us he portat fins la paret, vosaltres heu de fer per saltar-la".

Mai va ridiculitzar l'independentisme. Fóra bo que el president Maragall, en el poc temps que li queda de gestió, procurés no guanyar-se més enemics, que prous que en té, i conservés el respecte de tots aquells sobiranistes que han cregut en la seva originalitat i el seu pensament lliure. Tampoc hauria d'oblidar l'"Adéu Espanya" del seu avi ni els consells del filòsof Xavier Robert de Ventós

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat