Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 30 de de juliol del 2015 | 12:53
Editorial

Quin és el veritable enemic?

El veritable enemic de Catalunya i del seu procés de transició nacional no és el nacionalisme espanyol, no són els poderosos de sempre, que també, som nosaltres mateixos i les nostres pors, els nostres acomplexaments, la nostra manca de valentia i una classe política que en bona part no ha estat ni és conscient de les responsabilitats i riscs que haurien d'assumir per tal que el nostre procés d'alliberament i dignitat nacional  sigui un èxit.

Barcelona · I és que aconseguir la independència, construir un estat i ésser protagonistes del nostre propi destí no ha sigut, no és i no serà fàcil. Tot i que és veritat que mai ho havíem tingut tan a tocar almenys en els darrers tres-cents anys.

Cal doncs que en les properes setmanes ens dediquem a convèncer els indecisos i a desemmascarar  totes aquelles operacions destinades a aturar-nos"

També hem de tenir en compte que hi ha companys i companyes que han estat peça clau  en el procés i durant les mobilitzacions que manifesten ara un cert cansament. A ells cal dir-los que encara queda molt camí per recórrer i  que encara haurem de viure moments complicats i difícils en els que ens caldrà fer pinya per tal de  resistir. L'estat és fort i porta tres-cents anys de control i assimilació dels diferents pobles que conformen l'estat espanyol. Sort en tenim de la seva manca d'estratègia i avui són el principal aliat del moviment independentista. Cada passa que donen contra Catalunya, les seves institucions i la seva llengua són milers de vots que se sumen a l'independentisme.

Si en aquest procés només hi intervingués l'estat espanyol i el moviment independentista ja ho tindríem guanyat. El problema és però, d'una banda el milió de catalans que tot i no ser contraris a la independència no estan decidits o disposats a fer el pas endavant que aquesta implica i  de l'altre  sectors del país  que viuen massa bé i no volen que res canviï els quals han fet de servir a Espanya el seu modus vivendi.

Cal doncs que en les properes setmanes ens dediquem a convèncer els indecisos i a desemmascarar  totes aquelles operacions destinades a aturar-nos.



Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat