Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 18 de de setembre del 2015 | 00:00
La fotografia

El manifest "Sindicalistes pel Sí" reivindica el vot a Junts pel Sí com la millor garantia per a un marc laboral català més just

La plaça del Rei de Barcelona ha estat escenari aquesta tarda de l'acte de presentació  del manifest "Sindicalistes pel Sí", un text que compta amb més d'un centenar d'adherits que advoquen pel vot a la candidatura Junts pel Sí com la millor garantia per a un marc laboral català més just.

Barcelona · Durant l'acte de presentació del manifest, Néstor Sastre, secretari d'Acció Social Intersindical, ha defensat que els signants del document "sempre han defensat la plena ocupació i han estat en contra de la precarització del treball". També ha afirmat que la defensa de la sobirania plena de Catalunya va de la mà amb la defensa dels drets socials i laborals dels ciutadans, perquè, ha dit, "són dos flancs indestriables. Ens cal un nou Estat per esdevenir una nació en les mateixes condicions que qualsevol altra nació del món. No som millors, però tampoc pitjors, volem decidir en llibertat, i  Junts pel Sí és la millor eina".

Josep Maria Cervelló, representant d'Ustec, ha reblat: "El 27S tenim una oportunitat històrica per a canviar les coses. Fem una crida pel suport a Junts pel Sí, perquè pot ser clau per a la classe treballadora d'aquest país"

Teresa Romeu, de CCOO, ha defensat la transversalitat del projecte; "Som un tren on hi cap tothom. Ara és el moment, i semblava impossible. Pels meus pares, però també pels meus fills i néts, crec que hem d?anar junts. És la única manera d?aconseguir la victòria i encetar un procés constituent per l'Estat propi".

L'acte l'ha tancat Chakir El Homrani, candidat número 15 de Junts pel Sí per Barcelona, que ha subratllat la importància del procés que viu Catalunya i el seu caràcter plural: "Defensem valors dominats per la justícia social". Aquest manifest, ha dit, demostra"la pluralitat de la realitat sindical d'aquest país". No estem en un procés per canviar una bandera per una altra, volem aconseguir les eines d'una societat millor. Tots coneixem la frustració que és no tenir eines per fer front a una situació.  A partir d'aquí, hem de superar la legislació vigent en condicions laborals, com? Donant importància cabdal a la negociació col·lectiva, per marcar les regles del joc". També ha apuntat que cal ?enfortir el diàleg social per aconseguir un gran acord de tots els agents que permeti avançar en drets laborals i socials" i "complir la Carta Social Europea, que marca un augment del salari mínim dels 648 euros actuals als 1.000 euros".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat