Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 27 de de juny del 2012 | 19:46
La fotografia · Comunicació

L'independentisme és majoria, segons el CEO

La primera onada del Baròmetre d'estiu del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) ha revelat que més de la meitat dels catalans (51%) votaria a favor de la independència demà mateix en un referèndum.

Barcelona · La darrera onada del Baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió de la Generalitat, publicat aquesta setmana, ha confirmat la direcció ascendent que viu l'independentisme a Catalunya en els darrers mesos. L'estudi ha corroborat que els catalans escullen, per primer cop i de manera majoritària, que Catalunya sigui un Estat independent com a primera opció. 

En resposta a la pregunta Què votaries si demà se celebrés un referèndum sobre la independència de Catalunya?, un 51,1% hi votaria a favor, un 21,1% en contra, un 21,1% s'abstindria i un 6.6% faria vot nul o no sap o no contesta. El Baròmetre també ha quantificat el creixement de l'independentisme des del darrer estudi publicat pel mateix òrgan: l'ascens se situa en 6,5 punts percentuals respecte el darrer Baròmetre.

La darrer onada del Baròmetre també ha publicat que un 34% dels enquestats aposta clarament per "un estat independent", un 28,7% acceptaria ser un "estat dins una Espanya federal", un 5,7% voldria ser una regió d'Espanya i un 25,4% s'estimaria més continuar com una comunitat autònoma espanyola.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat