Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 21 de de gener del 2010 | 16:57
La fotografia · Cultura

Els territoris de parla catalana firmen un acord a favor del reconeixement europeu del català

Barcelona · En el marc de la presentació de la propera Fira Expolangues 2010, que s'ha de celebrar del 3 al 6 de febrer a París i que ha d'acollir la llengua catalana com a convidada d'honor, l'Institut Ramon Llull ha convocat la firma del document El català, llengua de deu milions d'europeus per reivindicar els 10 milions de parlants de què consta la llengua catalana a Europa.

L'acord ha comptat amb les signatures del govern català, l'andorrà, el Balear, el Consell general dels Pirineus Orientals, el vicesíndic de l'Alguer i l'Ajuntament de Morella, i ha volgut reforçar la presència de la llengua catalana en el context de les llengües europees. A més, l'acte, que s'ha celebrat aquesta setmana a l'Institut d'Estudis Catalans i que ha estat presentat pel vicepresident de la Generalitat de Catalunya, ha comptat amb la presència del cap de govern d'Andorra, Jaume Bartomeu; el conseller de la Presidència del govern de les Illes Balears, Albert Moragues; el conseller general dels Pirineus Orientals, Marcel Mateu, el Vicesíndic de l'Alguer, Mario Conoci i l'Alcalde de Morella, Joaquim Puig.

El català, llengua de deu milions d'europeus ha fet palesa la unió dels territoris de parla catalana en la creació d'una plataforma per a la difusió de la llengua pròpia visible de portes enfora, i alhora s'ha concebut per ser un acord previ a un futur manifest de col·laboració lingüística conjunt entre tots els Països Catalans que suposi un vertader front comú a favor del català a Europa. El vicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, com a presentador i conductor de la jornada, ha fet la lectura del document El català, la llengua de 10 milions d'europeus, i ha qualificat l'acord de "jornada històrica" i d'"unitat institucional pel català".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat