Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 22 de d'abril del 2010 | 17:01
La fotografia · Cultura

Les recomanacions literàries de Tribuna Catalana per aquest Sant Jordi

Barcelona · Les novetats de la Diada de Sant Jordi d'enguany pel que fa al territori de la política catalana i el catalanisme omplen, de nou, les llibreries del nostre país. Des de l'Associació Tribuna Catalana volem fer-ne ressò de les més destacades dins aquest àmbit, en el qual, no hi pot faltar per la seva importància literària la ja condecorada amb el Premi Sant Jordi 2010 Se sabrà tot, la primera novel·la del periodista Xavier Bosch. També Vicenç Villatoro ha sigut premiat aquest any per la seva destacada obra Tenim un nom, on l'escriptor hi perfila les relacions humanes entre un pare i el seu fill, i la influència que hi exerceix el barcelonisme entre ells i també al si de la societat catalana.

El sociòleg Salvador Cardús no pot faltar en aquesta nota de recomanació per la seva aportació literària d'aquest any amb l'obra El camí de la independència. Com a destacat personatge de la societat catalana, Cardús guia el lector, amb aquest seu darrer llibre, pel camí ambigu, fosc i sinuós de la independència de Catalunya. També Patrícia Gabancho amb El retorn dels catalans fa una anàlisi de la política del país. La periodista i escriptora explicita en aquesta obra la decepció que ha provocat al si de la societat catalana el fracàs de la via estatutària, i la frustració que han patit gran part dels catalans per la retallada del text legal.

Seguint en el terreny estrictament polític, l'actual Cap de Comunicació d'ERC, Sergi Sol, destaca aquest any amb dues obres literàries: Carpe Diem, on Sol dissecciona el mapa polític català en el qual Esquerra es troba en el punt de mira dels nous moviments sorgits tan en el si del catalanisme com de l'espanyolisme; i La cuina d'Esquerra al descobert, escrita també pel portaveu d'ERC i amb pròleg del president d'Esquerra, Joan Puigcercós. En aquesta darrera obra literària els autors posen a l'abast del lector els argumentaris elaborats per la Secretaria d'Imatge i Comunicació durant gairebé els últims dos anys del partit republicà, i alhora presenta les reflexions personals viscudes pels mateixos autors al sí del partit polític. També Ernest Benach, President del Parlament català, ha fet la seva aportació literària aquest any. Amb el seu llibre #Política2.0, Benach, gran afeccionat a les noves tecnologies, analitza i reflexiona al voltant del món virtual aplicat a la política, prenent com a base la interactivitat i la participació entre la ciutadania i els seus representants polítics.

Destacats perfils de la política catalana seran presents als llibres d'aquesta Diada de Sant Jordi. Descobrint Montilla. El somni català del president de la Generalitat (La Magrana), escrit pel periodista Gabriel Pernau, és l'obra que repassa la vida personal i política de l'actual president de la Generalitat. El líder de CiU, Artur Mas, també s'ha deixat perfilar aquest Sant Jordi per la ploma de la coneguda periodista Pilar Rahola, la qual ha escrit l'obra La màscara del rei Artur, de l'editorial La Magrana. Antoni Vives i Xavier Trias també formen part del col·lectiu de polítics que aquest any es destaquen per la seva presència a la jornada literària més important de l'any. El primer, regidor de CiU a l'Ajuntament de Barcelona, ha publicat aquest mateix abril El somni de Farringdon Road, una novel·la de ficció ambientada a la Catalunya de la Guerra Civil on s'hi narren les aventures de Pau Capdevila, un jove advocat de Barcelona que ajuda els anarquistes sindicalistes.

Per la seva banda, Xavier Trias fa una diagnosi clínica de la ciutat de Barcelona en un llibre escrit per en Jordi Cabré, Barcelona vista per un metge, una obra amb la qual el polític de CiU proposa un model alternatiu a la Ciutat Comtal. Finalment, Carretero, retrat d'un metge que fa política (A Contravent) de Francesc Orteu, completa la oferta de perfils polítics amb un retrat del líder de la nova formació política independentista Reagrupament.cat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat