Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 22 de de març del 2011 | 18:12
La fotografia · Cultura

La cultura suspèn Mascarell


Els primers cent dies del govern Mas, que estan ja al caure, no passen l'examen de la cultura del país. Les severes mesures de restricció i retallada pressupostària del nou executiu han enfurismat el sector de la cultura a Catalunya, que aquesta setmana s'ha manifestat a la capital catalana.

Manifestació

Barcelona · Sota el lema No retalleu la cultura entitats i associacions del món del teatre, la dansa, el circ, les artistes visuals, el cinema, la il·lustració, escriptors, actors, músics i guionistes s'han concentrat davant del MACBA (unes cinc-centes persones) per defensar la manca d'inversió en cultura i per denunciar que les retallades suposaran una pèrdua "irreversible".

Les catorze associacions que han convocat la concentració han llegit poemes de Joan Brossa relacionats amb la cultura i seleccionats per Xavier Albertí, i seguidament han llegit el manifest 'No retalleu la cultura', on han denunciat que la retallada obligarà a augmentar el preu de les entrades a espectacles, concerts i exposicions i limitarà els drets culturals d'accés universal a la cultura recollits a l'Estatut d'Autonomia. Els manifestants també han denunciat que el conseller Mascarell forçarà la privatització d'equipaments o programacions, i situarà bona part de l'oferta cultural sota la lògica del mercat i les audiències.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat