Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 28 de de desembre del 2015 | 12:22
La fotografia · Cultura

Tradicional concert de Sant Esteve al Palau de la Música

El tradicional concert de Sant Esteve ha comptat enguany amb un toc màgic amb la participació del Mag Lari que ha gravat diferents peces que s'han anat intercalant al llarg del concert .

Aquest ha comptat amb un total de 23 cançons, que han anat des d'obres del compositor John Rutter, fins a nadales tradicionals catalanes com 'Allà sota una penya'.

La màgia ha estat present en diferents moments de l'espectacle amb petits efectes especials lluminosos i ornaments. Un dels moments més especials s'ha viscut durant la interpretació d'El cant de la senyera amb el públic dempeus i sota el clam d'independència. Qui també ha rebut forts aplaudiments ha estat el director de l'Orfeó Català, Josep Vila, que aquesta serà la seva darrera temporada.

De fet, fa dos anys que el director de l'Orfeó, Josep Vila, va decidir introduir al tradicional Concert de Sant Esteve algun tipus d'art no musical com a "experiment". El primer any va ser el teatre, el segon la poesia i, enguany, la màgia, que s'ha filtrat per les parets del Palau. Una altra de les novetats del concert han estat les fanfares nadalenques, que han estat les encarregades de rebre el públic durant l'accés a la sala de concerts.

El concert, ideat per Josep Vila i l'equip de directors de l'Escola Coral de l'Orfeó Català, h comptat amb música religiosa, música d'inspiració poètica i cançons populars relacionades amb el Nadal. També s'han interpretat obres del compositor John Rutter i s'han estrenat un parell d'obres que han estat encarregades expressament pel concert: un arranjament de nadales catalanes per als més petits de Xavier Pastrana i una peça instrumental escrita per Jordi Bello.

Com ja és tradició, El cant de la senyera ha acomiadat el tradicional Concert de Sant Esteve i s'ha viscut un dels moments més àlgids de l'actuació. El públic assistent s'ha posat dempeus i ha desplegat desenes de banderes estelades i ha clamat per la 'independència' de Catalunya.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat