Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 17 de de març del 2014 | 19:22
La fotografia

"El poble català només pot ser lliure i sobirà"

La Diputació de Lleida ha omplert el Born aquesta passada setmana amb la recreació del setge de Lleida. El president de la Diputació, Joan Reñé, ha afirmat que el poble català "només pot ser lliure i sobirà".

Aquesta setmana passada s'ha celebrat la jornada "Lleida 1707 - Barcelona 1714" organitzada per la Diputació de Lleida, que ha omplert el Born Centre Cultural amb més d'un centenar de persones assolint un gran èxit de participació.

L'acte ha comptat amb l'assistència de representants de diversos àmbits que han seguit les diferents activitats que s'han organitzat amb motiu del Tricentenari. En la seva intervenció, el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha afirmat que Catalunya "està vivint un període excepcional de la seva història i unes circumstàncies molt especials protagonitzades per la societat civil".

"Interpretant l'anhel sobiranista que viu el país i coincidint amb les commemoracions de dos fets de transcendental importància, la Diputació de Lleida vol contribuir al debat sobre el passat, el present i el futur de Catalunya amb un cicle d'activitats multidisciplinàries", ha indicat el president de la Diputació de Lleida. Reñé també ha recordat que durant el setge de Lleida de l'any 1707, el convent del Roser va ser incendiat per les tropes borbòniques quan al seu interior s'hi trobaven set-centes persones refugiades, moltes de les quals van sucumbir a les flames. "Aquest fet donà pas a un llarg període de destrucció, assassinats, saquejos i persecucions, i donà clara referència del tarannà dels conqueridors", ha puntualitzat Reñé.

En el seu parlament, el president de la Diputació de Lleida ha explicat que "300 anys després, les terres de Lleida i institucions com la Diputació que tinc l'honor de representar continuem en els llocs més avançats de la defensa nacional del nostre país" i ha afegit que "la viabilitat d'un futur estat català comença al món local". "Les comarques i municipis de Lleida estem compromesos al capdavant del procés i el convenciment que volem decidir per nosaltres mateixos i que Catalunya s'ha de convertir en un nou estat de la Unió Europea és una idea àmpliament compartida per la societat lleidatana" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat